Un eurodeputat britanic i-a spus lui Cioloş că "banii au fost irosiţi pe România în 2002"

Un eurodeputat britanic i-a spus, vineri, lui Dacian Cioloş că "banii au fost irosiţi pe România în 2002", acesta răspunzând că în acel an România nu era stat membru UE, iar singurele fonduri care au fost folosite în domeniul agricol sunt cele provenite din SAPARD şi utilizate la investiţii.

20 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat britanic i-a spus lui Cioloş că "banii au fost irosiţi pe România în 2002"

Un eurodeputat britanic i-a spus lui Cioloş că "banii au fost irosiţi pe România în 2002" (Imagine din arhivă; Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Eurodeputatul John Stuart Agnew l-a întrebat pe Cioloş, la audierea din Comisia pentru agricultură a PE, dacă este pregătit ca banii nefolosiţi de România să fie daţi fermierilor britanici pentru a reglementa problema cofrajelor de ouă, care afectează crescătorii de pui din Marea Britanie.

În acest context, eurodeputatul a spus că "banii au fost irosiţi pe România în 2002".

"În 2002, România nu era stat membru UE. Nu ştiu ce fel de fonduri sau la ce instrumente de politică vă referiţi în afară de fondurile SAPARD, care au fost folosite în mod special pentru investiţii", a replicat Cioloş.

Agnew a precizat că se referă la faptul că, din cauza reglementărilor europene, statele membre vor ajunge să cumpere ouă din Ucraina, în timp ce producţia statelor membre va avea de suferit, fiind interzise.

"Cred că vă referiţi la reglementările privind cutiile în care sunt crescuţi puii", a răspuns Cioloş. El a amintit că reglementările respective sunt "o chestiune legată de bunăstarea animalelor" şi presupun o serie de investiţii.

"Aplicarea acestor norme a fost anunţată de câţiva ani. A existat şi există în continuare o perioadă de tranziţie. Există şi în Marea Britanie, dar şi în România posibilităţi de susţinere a unor investiţii", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici