Un politician francez a cerut şcoli speciale pentru persoanele cu dizabilităţi şi scoatea limbii engleze din programa de învăţământ

  • Eric Zemmour a cerut, la un miting: „Instituţii separate pentru persoanele cu dizabilităţi”.
  • Un subsecretar de stat i-a dat replica: „Unde vrei să mergi, Eric?”.
  • Damien Abad, liderul grupului deputaţilor Republicains, a intervenit: „Segregare la toate nivelurile”.
1569 afișări
Imaginea articolului Un politician francez a cerut şcoli speciale pentru persoanele cu dizabilităţi şi scoatea limbii engleze din programa de învăţământ

Eric Zemmour

Nouă furtună abătută asupra politicianului Eric Zemmour, candidat pentru Elysée, pentru că şi-a declarat intenţia de a crea instituţii separate în şcoli pentru elevii cu dizabilităţi.

„Segregare la toate nivelurile”, a reacţionat Damien Abad, liderul deputaţilor Republicains, care este şi el handicapat, în timp ce subsecretarul Sophie Cluzel a numit-o drept „afirmaţie jalnică”.

„Obsesia incluziunii este un deserviciu copiilor şi profesorilor”, a spus, ieri, Zemmour, la un miting din sudul Franţei, propunând încetarea predării englezei în şcolile elementare.

„Este o viziune mizerabilă”, i-a răspuns Cluzel lui Zemmour. „Sunt furioasă, sunt mama unei fete cu dizabilităţi. Şi ce înseamnă? Se începe cu străinii, apoi cu handicapaţii, unde vrea să meargă acest om?”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici