Ungureanu a chemat la Guvern doar miniştrii PDL, pentru o discuţie informală

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu discută la Palatul Victoria cu mulţi miniştri ai Cabinetului, membri PDL, una dintre temele întâlnirii fiind legată de lansarea candidaţilor democrat-liberali pentru alegerile locale, programată pentru duminică, afirmă surse oficiale.

175 afișări
Imaginea articolului Ungureanu a chemat la Guvern doar miniştrii PDL, pentru o discuţie informală

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto/AFP)

La discuţia de la Guvern sunt aşteptaţi să participe şi lideri ai PDL.

Întâlnirea de la Palatul Victoria este una dintre ultimele convocate de Ungureanu, înainte de predarea mandatului către noul Executiv.

Surse democrat-liberale au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Ungureanu este aşteptat să participe, duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor PDL pentru alegerile locale din 10 iunie.

Deocamdată, Mihai Răzvan Ungureanu nu a confirmat participarea, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate, care au adăugat că, dacă acesta va fi prezent le evenimentul organizat de PDL, ar urma să susţină un discurs.

Conform surselor citate, Ungureanu a fost invitat la lansarea candidaţilor PDL încă înainte ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, iar după căderea Guvernului au existat discuţii în privinţa oportunităţii prezenţei acestuia la evenimentul democrat-liberalilor. De altfel, lansarea candidaţilor PDL a fost amânată de două ori până acum, prima dată fiind programată în 21 aprilie.

Pe de altă parte, unii democrat-liberali aşteaptă ca acesta să dea şi un mesaj mai clar în privinţa proiectului său politic.

Ungureanu declara, în 18 aprilie, că simte o aşteptare din partea unui prezumtiv electorat dezamăgit şi care nu se regăseşte în "cacofonia politică sau administrativă" actuală, dar că nu se va implica în politică decât atunci când va avea alături oameni de încredere.

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să se înscrie în PDL, că, dacă acesta va dori, "va fi primit cu braţele deschise în PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici