Ungureanu: Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra Constituţiei

Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra noului proiect de Constituţie, susţine liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

153 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra Constituţiei

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra noului proiect de Constituţie. Dacă USL-iştii sunt de părere că reprezentanţii comisiei vor trimite un raport în trei zile, aşa cum înţelege USL să pună la punct un proiect de revizuire a Constituţiei, se înşeală! De reuşita acestui referendum depindea candidatura lui Antonescu la prezidenţiale", susţine Ungureanu, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia sa, "proiectul de modificare a legii fundamentale este nul".

"Raportul Comisiei de la Veneţia va conţine multe critici, de altfel reprezentanţii comisiei şi-au exprimat deja nemulţumirile. USL nu va ţine cont. Viitorul politic al lui Antonescu depinde de acest proiect. Preşedintele ţării va avea mai mult un rol decorativ, iar Parlamentul va deveni o supraputere în stat. CCR nu va mai avea control de constituţionalitate asupra tuturor hotărârilor parlamentarilor, iar Parlamentul îşi va permite să intre peste autoritatea judecătorilor şi procurorilor, stabilind comisii de anchetă pentru oricine. Aşa gândeşte actuala putere. În loc de progres, România face mulţi paşi înapoi", mai susţine Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, după şedinţa USL, că se doreşte până miercuri trecerea prin corpul de revizuire a Constituţiei, cu toate amendamentele, iar apoi trimiterea proiectului revizuit la Guvern, în timpul săptămânii, pentru a fi trimis Comisiei de la Veneţia.

Crin Antonescu este şi preşedintele Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici