Ungureanu despre Ponta: Accidentul prin care a ajuns prim-ministru devine o nenorocire pentru ţară

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu spune că "accidentul" prin care Victor Ponta a devenit premier "devine o nenorocire pentru toată ţara", adăugând că lasă pe seama "celor de specialitate" afirmaţiile acestuia potrivit cărora el ar fi vândut ţara străinilor, alături de Traian Băsescu.

424 afișări
Imaginea articolului Ungureanu despre Ponta: Accidentul prin care a ajuns prim-ministru devine o nenorocire pentru ţară

Ungureanu despre Ponta: Accidentul prin care a ajuns prim-ministru devine o nenorocire pentru ţară (Imagine: Daniel Mihaileanu / MediafaxFoto)

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează acuzaţiile lui Victor Ponta potrivit cărora ar fi vândut ţara străinilor, împreună cu Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "E greu să comentezi o aberaţie. Dar las celor de specialitate să o facă în domeniul clinic. Pentru asta sunt oameni care au abilităţi în a da tratamente, au abilităţi în a se exprima clinic asupra acestor chestiuni”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Ungureanu, Victor Ponta nu are "responsabilitatea propriilor cuvinte şi a exprimării sale”.

"Pe de o parte, ceea ce domnia sa a zis îmi aduce aminte cu ceea ce, în anii '90, rima cu sloganul «Nu ne vindem ţara». Dacă aceasta este gândirea domniei sale, atunci o spun clar că accidentul prin care a ajuns prim-ministru devine o nenorocire pentru toată ţara, în fiecare zi, cu fiecare minut care trece. Dar chiar aşa, să ne lămurim în fiecare moment asupra acestei tragedii, al cărui autor principal, alături de domnul Antonescu, este domnul Ponta, mi se pare deja prea mult", a spus Ungureanu.

Fostul premier i-a cerut, totodată, lui Victor Ponta să părăsească Patul Victoria până când "nu va căpăta o poreclă definitivă legată de modul în care-şi falsifică biografia".

"Eu am înţeles din discursul sau, mă rog, din încercarea de discurs pe care a avut-o la Iaşi, că avea aşteptări legate de calmul, caracterul elegant al comportării mele, îl citez: «Mihai Răzvan Ungureanu - cel frumos şi elegant». Îi mulţumesc pentru compliment, nu i-l întorc, pentru că nu am cui şi nu am de ce. Îl asigur în continuare de eleganţa mea. (...) Revin, îl asigur pe domnul Ponta de eleganţa mea şi poate să conteze pe aceasta, însă pe ce nu poate să conteze este admiraţia mea, de exemplu, pentru că în faţa unui asemenea monument de incompetenţă şi amoralitate nu pot fi în niciun fel mulţumit. Şi îi repet domnului ministru Ponta că pentru a nu face de ruşine o naţie întreagă, ar fi bine să părăsească Palatul Victoria până când nu va căpăta o poreclă definitivă legată de modul în care-şi falsifică biografia”, a afirmat Ungureanu.

Acesta a continuat spunând că "plagiat" înseamnă "un furt", iar Victor Ponta ar trebui să restituie statului banii care i s-au plătit pentru sporul de doctorat, dar şi diferenţa de salariu pe care a încasat-o ca şi conferenţiar.

Premierul Victor Ponta a spus, duminică, la Iaşi, că în urmă cu două luni, când a fost dat jos Guvernul, "Traian Băsescu, care stă speriat şi turbat ca un scorpion, era supărat că el şi Mihai Răzvan Ungureanu aveau deja vândută ţara străinilor şi celor care le dau şpagă".

"Acum două luni, când a fost dat jos Guvernul, Traian Băsescu era supărat că el şi Mihai Răzvan Ungureanu aveau deja vândută ţara străinilor şi celor care le dau şpagă. Vă rog să mă sprijiniţi să ne apărăm ţara şi să o păstrăm doar pentru noi. Îin spun lui Traian Băsescu, care stă speriat şi turbat ca un scorpion, îi spun că vara aceasta nu se poartă albul lui, şi se poartă tricolorul României", a afirmat premierul la mitingul USL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici