Ungureanu: Orice variantă câştigătoare la alegerile prezidenţiale din Franţa este bună pentru România

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu consideră că orice variantă câştigătoare la alegerile prezidenţiale din Franţa este bună pentru România şi apreciază că parteneriatul dintre cele două ţări va rezista indiferent de cine va fi preşedintele statului francez.

148 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Orice variantă câştigătoare la alegerile prezidenţiale din Franţa este bună pentru România

Mihai Razvan Ungureanu(Imagine: Razvan Chirita/Mediafaax Foto)

"Orice variantă este bună. Orice variantă va ieşi, parteneriatul cu Franţa va rezista şi sper să capete mai multă consistenţă. Orişicine va fi, va fi binevenit", a răspuns, duminică, Ungureanu unei întrebări a presei pe această temă.

Secţiile de vot s-au deschis în Franţa pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, care ar trebui să fie urmat de un al doilea tur la 6 mai, între preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy şi socialistul Francois Hollande, marele favorit al scrutinului.

Considerat de mai multe luni câştigător net în turul al doilea, cu 55 la sută din voturi în medie, socialistul Francois Hollande este în poziţia de a deveni primul preşedinte de stânga după Francois Mitterand (1981-1995).

Ultimele sondaje publicate vineri îl creditau în primul tur cu un uşor avans faţă de preşedintele în exerciţiu, conservatorul Nicolas Sarkozy, de 28 la sută faţă de 26 la sută. Absenţa unuia dintre cei doi din cel de-al doilea tur pare exclusă, candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen fiind creditată cu 14-17 procente.

Ea ar urma să-şi dispute locul al treilea cu tribunul stângii radicale Jean-Luc Melenchon, revelaţia campaniei, centristul Francois Bayrou părând să fie distanţat, la 11 procente.

Analiştii avertizează însă cu privire la consecinţele unei rate mari a absenteismului, prevăzut la peste 25 de procente de unele institute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici