Ungureanu: Reexaminarea pe Statut e normală, îmi reproşez că n-am sesizat CC la timp

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, că gestul şefului statului de a solicita reexaminarea Statutului parlamentarilor este unul normal, menţionând faptul că îşi reproşează că opoziţia nu a apucat să sesizeze CC în timp util.

174 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Reexaminarea pe Statut e normală, îmi reproşez că n-am sesizat CC la timp

Ungureanu: Reexaminarea pe Statut e normală, îmi reproşez că n-am sesizat CC la timp (Imagine: Alexandru Solomon / MediafaxFoto)

Ungureanu a fost întrebat cum vede gestul preşedintelui Traian Băsescu de a solicita reexaminarea Statutului parlamentarilor.

"Absolut normal, trebuia să se întâmple, este foarte adevărat, din partea Opoziţiei – eu personal îmi fac un reproş din situaţia aceasta, pentru că am vorbit despre nevoia de a sesiza Curtea Constituţională. Din păcate, nu am reuşit-o în termenul pe care l-ar fi cerut procedura de urgenţă care a fost folosită la dezbaterea şi votul pentru Statut", a spus Ungureanu.

De asemenea, el a respins ideea unei proceduri de urgenţă pentru dezbaterea reexaminării solicitate de Traian Băsescu astfel încât aprobarea sau respingerea acesteia să aibă loc înaintea votului pe bugetul de stat.

"Nu cred că pentru Statut trebuie procedură de urgenţă, pentru că e nevoie de o dezbatere care să antreneze nu doar parlamentarii, dar şi opinia publică în general. Temele sunt mult mai serioase decât ar putea-o presupune procedura de urgenţă, în aşa fel încât totul să fie trecut repede, repede şi nimeni să nu aibă posibilitatea de a se pronunţa. Insistăm pentru o procedură normală şi deci o dezbatere prelungită", a mai spus senatorul.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocând, printre altele, faptul că acesta vine în contradicţie cu recomandările din Raportul MCV. "De asemenea, considerăm oportună consultarea societăţii civile, precum şi a instituţiilor competente în domeniu, în privinţa soluţiilor legislative înaintate prin această propunere legislativă, în vederea asigurării transparenţei şi a unui cadru legal stabil", se arată în cererea de reexaminare.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu a atacat la Curtea Constituţională Statutul parlamentarilor, pentru că a fost "o necorelare "între gupurile parlamentare care nu au sesizat că a fost vorba despre o procedură de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici