USL ia în calcul amânarea alegerilor pentru a rezolva problema uninominalului pur

Liderii USL vor să convoace o nouă sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a discuta despre sistemul electoral. Decizia a fost determinată de faptul că judecătorii Curţii Constituţionale au respins legea uninominalui pur, propusă de Ponta şi Antonescu, prin care câştigătorii unui colegiu deveneau automat parlamentari.

435 afișări
Imaginea articolului USL ia în calcul amânarea alegerilor pentru a rezolva problema uninominalului pur

USL ia în calcul amânarea alegerilor pentru a rezolva problema uninominalului pur

Cu toate acestea liderii USL au speranţe că, până la urmă, uninominalul pur va fi aplicat la alegerile parlamentare şi iau un calcul, susţin surse din Uniune, amânarea alegerilor. Asta pentru că, în scenariile USL, judecătorii ar fi respins legea pentru că aceasta a fost adoptată cu mai puţin de jumătate de an înaintea alegerilor, încălcând astfel recomandările Comisiei de la Veneţia.

"Cu siguranţă la alegerile parlamentare vom avea uninominal pur. Este posibilă şi varianta amânării alegerilor", au declarat, pentru gândul, surse din USL.

Potrivit legii, data alegerilor se stabileşte prin hotărâre de guvern. De asemenea, mandatul parlamentarilor, conform Constituţiei, nu poate fi prelungit cu mai mult de trei luni.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici