USR a atacat la Curtea Constituţională Codul Comunicaţiilor

  • USR a anunţat luni că a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) Codul Comunicaţiilor.
  • „Permite un acces excesiv serviciilor de informaţii la informaţiile de pe serverele din România”, susţin reprezentanţii formaţiunii.
504 afișări
Imaginea articolului USR a atacat la Curtea Constituţională Codul Comunicaţiilor

Potrivit USR, această lege este necesară pentru România, dar „a fost stricată de PSD-PNL-UDMR prin introducerea unui articol problematic, care dă mai multă putere serviciilor secrete”.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că articolul 10 din acest Cod permite „un acces excesiv serviciilor de informaţii la informaţiile de pe serverele din România”.

„Suntem partidul care a susţinut mereu statul de drept, dar statul trebuie să fie <de drept> şi cu un control rezonabil civil asupra serviciilor secrete”, a declarat c[t[lin Drul[, pre;edintele interimar al USR.

USR aminteşte că a solicitat în repetate rânduri eliminarea articolului care poate duce la imixtiuni în viaţa privată a cetăţenilor, dar susţine că s-au opus PNL, PSD, UDMR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici