USR: PSD şi PNL ajută mafia lemnului şi resping propunerea de înfiinţare a „DNA-ului pădurilor”

  • Deputaţii PSD-PNL din Comisia juridică au respins, luni, proiectul pentru înfiinţarea unei direcţii pentru infracţiunile de mediu.
  • „Refuzul coaliţiei la guvernare de a fi luate măsuri pentru protejarea pădurilor, apelor şi solului echivalează cu o mână de ajutor pentru mafia lemnului”, arată USR.
1064 afișări
Imaginea articolului USR: PSD şi PNL ajută mafia lemnului şi resping propunerea de înfiinţare a „DNA-ului pădurilor”

„Majoritatea PSD-PNL din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, proiectul pentru înfiinţarea unei direcţii specializate pe infracţiunile de mediu. Refuzul coaliţiei la guvernare de a fi luate măsuri pentru protejarea pădurilor, apelor şi solului echivalează cu o mână de ajutor pentru mafia lemnului şi pentru toate celelalte grupări infracţionale care se îmbogăţesc zi de zi sacrificând sănătatea românilor”, transmite USR.

Potrivit sursei citate, noul proiect de înfiinţare a <DNA-ului pădurilor> a fost respins „pe repede-înainte” şi fără a li se permite reprezentanţilor societăţii civile să participe la şedinţă.

„Fără nicio dezbatere, fără niciun argument, refuzând cererea societăţii civile de a participa la dezbateri, PSD şi PNL au votat pentru protejarea mafiei lemnului, mafiei gunoaielor şi atâtor altor mafii care ne distrug mediul înconjurător şi pun în pericol viitorul şi sănătatea românilor. Costul lipsei de acţiune pe infracţiunile de mediu se traduce în vieţi omeneşti. Nu vom renunţa să susţinem înfiinţarea «DNA-ului pădurilor»”, declară deputatul USR Silviu Dehelean, co-iniţiator al proiectului USR.

„Groaza PSD şi PNL de a avea o dicuţie reală pe proiect arată cum vor să acopere în continuare mafia lemnului. După 5 minute de aşa-zise dezbateri, Laura Vicol a propus raport nefavorabil, făcând jocul mafioţilor. Zeci de mii de români au semnat pentru înfiinţarea «DNA-ului pădurilor», societatea civilă a spus clar că avem un fenomen uriaş de tăieri ilegale, dar pentru PSD şi PNL nimic nu contează. Munţii de bani ai mafiei lemnului trebuie protejaţi pentru că la ei sunt mufaţi, de multe ori, fix baronii locali ai partidelor”, precizează deputata USR Diana Buzoianu, co-iniţiatoare a proiectului USR.

USR a redepus în iunie 2023 proiectul pentru înfiinţarea „DNA-ului pădurilor”, după ce Curtea Constituţională a declarat proiectul anterior ca fiind neconstituţional doar pentru că Guvernul României nu a indicat sursa de finanţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici