USR: Raportul Comisiei de la Veneţia confirmă- SIIJ nu a fost desfiinţată, i s-a schimbat numele

USR susţine că raportul Comisiei de la Veneţia confirmă faptul că Secţia Specială nu a fost desfiinţată, ci „i-au schimbat numele”.

1374 afișări
Imaginea articolului USR: Raportul Comisiei de la Veneţia confirmă- SIIJ nu a fost desfiinţată, i s-a schimbat numele

„Comisia de la Veneţia a confirmat ce a spus USR: Competenţele DNA şi DIICOT trebuie restabilite în anchetarea magistraţilor; Proiectul lui Predoiu a fost adoptat în grabă de frica avizului Comisiei de la Veneţia. Astăzi a fost publicat raportul Comisiei de la Veneţia cu privire la proiectul lui Predoiu de reînfiinţare a Secţiei Speciale. Secţia Specială nu a fost desfiinţată, ci i-au schimbat numele”, se arată într-un comunicat al USR.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că Predoiu a înlocuit Secţia Specială cu o nouă structură de intimidat magistraţii.

„Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu s-au folosit de război pentru a da o lovitură justiţiei, o lovitură DNA, DIICOT şi luptei împotriva corupţiei. Cu mult cinism, preşedintele a promulgat proiectul tocmai în ziua vizitei vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, în România”, se arată în comunicat.

„Cătălin Predoiu trebuie să plece. El şi Klaus Iohannis au acţionat cu premeditare. Raportul Comisei de la Veneţia e clar. Noi vom propune o modificare legislativă pentru a repara stricăciunile făcute acum prin proiectul lui Predoiu”, a spus Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei.

Comisia de la Veneţia a fost sesizată de USR în privinţa proiectului făcut de Cătălin Predoiu, printr-o solicitare depusă de deputatul Iulian Bulai în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în luna ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici