USR vrea eliminarea tuturor plafoanelor la plata în numerar

USR critică limitarea plăţilor cu cash de către majoritatea PSD şi PNL şi a depus un proiect de lege care asigură dreptul de a plăti cu numerar pe teritoriul României.

527 afișări
Imaginea articolului USR vrea eliminarea tuturor plafoanelor la plata în numerar

USR consideră că limitarea numerarului trebuie să dispară, pentru că impune costuri suplimentare şi drumuri inutile pentru a face plăţi.

„Pentru antreprenori, costurile cu comisioanele vor creşte cu 1-2% la depunerea banilor în bancă la ghişeu. La fel şi pentru plăţile prin POS. Şi toate acestea pentru ce? Pentru combaterea evaziunii? Aveam printre cele mai mari evaziuni din Europa şi totodată printre cele mai scăzute limite la plată cu numerar chiar şi înaintea noilor restricţii. Este o minciună că e pentru combaterea evaziunii, totul este pentru ei şi pentru a controla mai mult portofelele românilor”, a spus deputata USR Cristina Prună.

Limitarea plăţilor cash afectează negativ întreaga economie, România fiind printre singurele 5 ţări din Europa cu limite mai mici de 3.000 de euro la plăţile cash şi printre singurele 15 ţări cu limite la plata cash, spun reprezentanţii USR.

„Plăţile în numerar trebuie să fie legale. Dacă se poate în Germania, Anglia, Suedia, Irlanda, Polonia, Austria, Finlanda şi multe altele ţări, de ce nu s-ar putea şi în România? Statul nu ar trebui să oblige pe nimeni să lucreze nici cu card, nici cu numerar. Să lucreze în ce îşi doresc comercianţii români şi clienţii lor. Ţările iubitoare de libertate nu limitează plăţile în numerar”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Proiectul depus de USR oferă oamenilor mai multe opţiuni pentru gestionarea banilor lor. În plus, permite tuturor cetăţenilor, inclusiv celor cu acces limitat la serviciile bancare sau digitale, să participe la economie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici