Vaccinul anti COVID-19, pro sau contra? Iată ce cred parlamentarii: opinii ferme, condiţii şi nuanţe

  • Parlamentarii s-ar vaccina şi nu prea!
  • Parlamentarii PSD ŞI PNL nu vor obligativitate la vaccinare.
  • USR: Avem nevoie de campanie de informare din zona profesională.
  • Un deputat PMP nu cunoaşte detalii despre vaccin; merge pe mâna medicilor.
9672 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti COVID-19, pro sau contra? Iată ce cred parlamentarii: opinii ferme, condiţii şi nuanţe

Hai să-ţi spun ce curente de opinie mai circulă printre parlamentari. Lumea aşteaptă cu sufletul la gură vaccinul mult-promis împotriva Covid-19. Chiar dacă te aşteptai ca parlamentarii să fie mai informaţi cu privire la vaccinare, află că nici ei nu ştiu mai multe despre momentul în care acesta va ajunge în ţară. Liderul deputaţilor PMP recunoaşte că nu ştie ce companii produc vaccinurile, dar spune că va merge pe mâna medicilor.  

„Da, sunt de acord, cu o singură condiţie, ca aceasta să nu devină obligatorie. Fiecare este responsabil pentru propria sănătate şi, prin urmare, fiecare poate decide ce este mai bine pentru el si pentru familia sa. Nu am nicio problemă. Îmi doresc să mă vaccinez”, susţine Paşcan Marius, deputat PMP.

Puţine informaţii circulă şi în rândul deputaţilor UDMR. Rozalia Biro ne-a spus că aşteaptă să vadă ce vaccin va fi cumpărat de România, apoi va decide dacă va accepta sau nu vaccinarea.

Fără obligativitate! Aceasta este şi condiţia fermă a parlamentarilor PSD şi PNL, când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19.

„Nu am cum să nu fiu de accord. Nu sunt, însă, de acord cu obligativitatea vaccinului. Adică, dreptul omului la viaţă şi a dispune de propria persoană poate să-i permită posibilitatea să nu se vaccineze”, spune şi Daniel Fenechiu, senator PNL.

Un deputat PSD spune că acceptă vaccinul dacă este atestat de OMS. „Dacă există siguranţă şi are toate avizele necesare, inclusiv de la OMS, cu siguranţă”, promite Sorin Vrăjitoru.

În tabăra USR, lucrurile sunt mai nunaţate. Medicul Adrian Wiener vorbeşte despre altruism. „Nu ne vaccinăm doar pentru protecţia noastră, ci pentru a nu deveni o verigă într-un lanţ epidemiologic care duce la îmbolnăvirea altora.” Spune că va îndemna oamenii să se vaccineze, atunci când va veni vremea.

„Am s-o fac în măsura în care această campanie va demara. Mă voi asocia, repet, cu menţiunea riscului unui politician de a se implica într-o astfel de comunicare, care ar trebui, în principal, să fie una dinspre zona profesională şi nu politică”, afirmă Adrian Wiener.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici