Vanghelie, convins că Băsescu va promulga legea caselor naţionalizate

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că votul dat de deputaţi la Legea "Voiculescu" a reprezentat o "naţionalizare împotriva mafioţilor", el exprimându-şi convingerea că preşedintele Traian Băsescu va promulga această lege.

54 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, convins că Băsescu va promulga legea caselor naţionalizate

Vanghelie, convins că Băsescu va promulga legea caselor naţionalizate (Imagine: Mediafax Foto)

"PSD susţine Legea «Voiculescu», pentru că a adus foarte multe amendamente, alături de PRM. Este firesc să îndreptăm o nedreptate", a precizat Vanghelie, care a criticat declaraţiile premierului Tăriceanu referitoare la acest subiect.

Potrivit lui Vanghelie, votul dat de deputaţi a fost unul în favoarea chiriaşilor, iar aprecierile negative ale premierului Tăriceanu referitoare la acest subiect i-au creat senzaţia că România este "o republică bananieră".

Vanghelie a arătat, de asemenea, că este convins că preşedintele Traian Băsescu îşi va aduce aminte de perioada în care a fost primar general şi s-a confruntat cu această problemă, astfel încât acum va promulga această lege.

Liderul PSD Bucureşti a precizat că, în cazul în care Traian Băsescu nu va promulga această lege, va merge împreună cu membrii asociaţiilor de proprietari pe Legea 112 în faţa Palatului Cotroceni, pentru "a-l sprijini să sprijine" această lege.

"Am încredere că Traian Băsescu va promulga această lege şi nu se va lega de interesele parlamentarilor din PDL", a arătat Vanghelie.

El a adăugat că, în ultimii 15 ani, 70% dintre proprietăţile care au făcut obiectul unor revendicări au fost date către "mafioţii" care au cumpărat drepturile litigioase.

Vanghelie a criticat faptul că, în aceste cazuri, procesele se câştigă pe bandă rulantă, avocaţii fiind mână în mână cu procurorii, parte la "cea mai mare jecmăneală, la drumul mare, asupra românilor".

"Premierul Tăriceanu ori nu înţelege, ori se face că nu înţelege, ori a beneficiat cu grupurile lui de interese de drepturile litigioase", a acuzat Vanghelie.

El a mai spus că PSD a greşit atunci când nu a impus, până în prezent, această lege.

"Îmi asum răspunderea pentru PSD că nu a impus mai demult această lege", a precizat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici