Vanghelie: Se înşeală cine crede că vine cu delegaţii în buzunar şi-i scoate la vot câte unul

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că "viziunea" partidului este deja creată în ceea ce priveşte noua structură de conducere, el apreciind că liderii de filiale care cred că vin la Congres cu delegaţii în buzunar, pentru a-i pune să voteze cum vor ei, se înşeală.

17 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Se înşeală cine crede că vine cu delegaţii în buzunar şi-i scoate la vot câte unul

Vanghelie: Se înşeală cine crede că vine cu delegaţii în buzunar şi-i scoate la vot câte unul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu cred că e important câţi delegaţi am eu, X, Y sau Z. Eu cred că viziunea partidului în ansamblu - ea este creată. Şi dacă cineva crede că se vine cu delegaţi într-un buzunar şi se scoate - câte unul, câte unul - să voteze şi cineva se uită de sus în cabină cum votează, se înşeală. Deci exact cum unii sau alţii au mai plătit pe unii să-i voteze şi i-au votat pe ceilalţi în campaniile electorale. Lucrurile sunt foarte complicate. Eu nu cred în soluţia că cineva are o sută sau două sute de delegaţi într-un buzunar şi că poate să voteze cum spune nu-ştiu-cine. Astea sunt poveşti", a precizat Vanghelie, răspunzând unei întrebări privind numărul de delegaţi pe care îl va avea organizaţia sa la Congres.

Întrebat dacă este mulţumit de numărul de delegaţi ai PSD Bucureşti, Vanghelie a spus: "Sunt mulţumit cu orice număr de delegaţi care-i voi avea".

El a arătat că nu ştie câţi delegaţi va avea organizaţia pe care o conduce şi că la şedinţa BPN s-a discutat de principiu acest subiect.

"Există lideri mai mari decât liderii. Înţelegeţi? Şi sunt unii care chiar cred că ei pot să facă ceea ce nu pot ceilalţi să facă. Din păcate nu stau lucrurile aşa şi, din punctul meu de vedere, vă spun sincer că îmi este indiferent. Până acum eu unul nu am avut decât funcţia de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti. Şi pot să am orice funcţie, că funcţia mea se numeşte Marian Vanghelie, să ştiţi! Şi în partid, şi pe stradă, şi la Primărie, şi peste tot", a conchis Vanghelie.

Surse din PSD au precizat, pentru MEDIAFAX, că în partid au apărut o serie de discuţii legate de numărul de delegaţi pe care fiecare filială judeţeană îi va avea la Congres, dar şi în legăturăcu criteriile în baza cărora va fi stabilit acest număr.

Aceleaşi surse au arătat că în BPN de luni s-a pus problema numărului de delegaţi pe care îi va avea PSD Bucureşti, în condiţiile în care este cea mai mare organizaţie din ţară, cu şase filiale de Sector.

Sursele citate au arătat că există lideri de filiale, dar şi candidaţi la funcţia de preşedinte al PSD, nemulţumiţi de faptul că PSD Bucureşti are un număr prea mare de delegaţi la Congres.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că numărul de delegaţi la Congres va fi stabilit în cadrul unor discuţii bilaterale dintre secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

Năstase a precizat că în partid au apărut o serie de discuţii pe tema numărului de delegaţi desemnaţi pentru Congres de către filialele teritoriale, existând astfel şi preşedinţi de organizaţii care se simt nedreptăţiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici