Vicepreşedinte PDL: Guvernul să dea OUG privind referendumul, PDL nu are încredere că în Parlament se rezolvă

PDL cere în continuare Guvernului să dea o Ordonanţă de Urgenţă care să o anuleze pe cea privind referendumul, deoarece democrat-liberalii nu au încredere că în Parlament va fi rezolvată situaţia, a declarat, vineri, vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară.

236 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PDL: Guvernul să dea OUG privind referendumul, PDL nu are încredere că în Parlament se rezolvă

Mihai Stănişoară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Legea (privind referendumul-n.r.) care va fi luată în discuţie în Parlament nu are legătură cu Ordonanţa. E un proiect care se discută la Parlament. Ordonanţa de urgenţă nu are nicio legătură cu acesta (...) Nu avem încredere, pentru că nu au respectat (cei de la USL - n.r.) nimic, modul în care s-au desfăşurat aceste proceduri în ultimele zile arată că ei (cei de la USL - n.r.) nu au niciun Dumnezeu", a precizat Stănişoară, la o conferinţă de presă, întrebat dacă PDL nu are încredere că situaţia referendumului va fi rezolvată în Parlament.

Stănişoară a spus că răspunsurile USL în privinţa organizării referendumului au fost mereu că acesta va fi organizat pe baza Ordonanţei de Urgenţă. El a precizat că este limpede pentru democrat liberali că această Ordonanţă nu este în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

"Guvernul poate, conform articolului 115 din Constituţie, să dea o Ordonanţă de urgenţă care să anuleze cele două Ordonanţe (privind referndumul şi limitarea atribuţiilor CC-n.r.) declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională", a adăugat Stănişoară.

Întrebat dacă parlamentarii PDL vor participa la sesiunea extraordinară parlamentară, Stănişoară a răspuns: "Aşteptăm ordinea de zi şi cu siguranţă ne vom face datoria".

Întrebat dacă legea privind referendumul care va fi modificată în Parlament primează faţă de Ordonanţă, Stănişoară a precizat că dacă promulgarea legii este făcută după adoptarea Ordonanţei, legea primează, arătând că se ia în considerare cea mai recentă intrare în vigoare.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că încercarea prim-ministrului Victor Ponta de a spăla obrazul la Bruxelles a fost un eşec lamentabil şi ceea ce s-a întâmplat acolo arată că în UE nu este permis dublul limbaj şi contează faptele, nu vorbele.

Stănişoară a mai spus că în timp ce Victor Ponta dădea asigurări la Bruxelles că deciziile CC vor fi respectate, în ţară colegii acestuia de la USL "se întreceau în declaraţii care arătau că nici vorbă să se respecte deciziile Curţii Constituţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici