Victor Ponta a semnat protocolul de colaborare cu deputaţii minorităţilor

Premierul desemnat Victor Ponta a semnat, luni, protocolul de colaborare cu deputaţii minorităţilor naţionale. După semnarea protocolului dintre PSD şi Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Ponta a amenţionat că acest acord conţine puncte "clare" şi care sunt în sprijinul funcţionării unui guvern bun pentru România şi în sprijinul respectării şi protejării drepturilor minorităţilor naţionale.

458 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta a semnat protocolul de colaborare cu deputaţii minorităţilor

Victor Ponta a semnat protocolul de colaborare cu deputaţii minorităţilor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Este nevoie, pentru guvern, de o majoritate stabilă, pentru a putea să îşi pună în aplicare proiectele, pentru a nu sta tot timpul la un vot sau două diferenţă faţă de cei din opoziţie", a arătat premierul desemnat.

La rândul său, liderul grupului minotităţilor naţionale, Varijan Pambuccian, a precizat că în protocol au fost menţionate chestiuni cu caracter general, care ţin de menţinerea unui echilibru corect între măsurile economice care vor fi luate şi măsurile sociale.

El a spus că în protocol este prevăzută reîntregirea salariilor, punct la care grupul său a ţinut foarte mult.

"Am convenit asupra reparării acelei erori cu celeritate, eroare care ţine de CASS", a adăugat acesta.

Pambuccian a spus că, prin acord, s-a convenit asupra trecerii prin Parlament a Legii cadru pentru minorităţile naţionale, ultima lege organică prevăzută în Constituţie care nu există încă în legislaţia românească.

Potrivit deputatului, documentul conţine, printre altele, menţiuni referitoare la dezvoltarea învăţământului pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale.

Ponta şi deputaţii minorităţilor au avut şi miercuri o întâlnire în care liderul PSD că a făcut o propunere oficială Grupului minorităţilor naţionale de a sprijini Guvernul USL, el precizând că a primit "un acord de principiu" în acest sens de la deputaţii acestui grup.

"Dacă acest acord de principiu, aşa cum cred, va fi confirmat, luni dimineaţă, înainte de începerea audierii miniştrilor propuşi, mă voi afla aici, la sediul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, pentru a semna acest protocol de susţinere a Guvernului", a precizat Victor Ponta.

El a adăugat că a fost de multe ori în încăperea grupului minorităţilor naţionale în calitate de membru al opoziţiei. "Am discutat de fiecare dată, am agreat lucruri importante cu grupul minorităţilor, inclusiv atunci când i-am rugat să participe la votul moţiunii de cenzură şi imediat după votul moţiunii de cenzură pentru a le mulţumi că au participat", a arătat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici