Videanu: PSD ar putea cere schimbarea lui Geoană de la şefia Senatului, după eşecul la prezidenţiale

Liderul PDL, Adriean Videanu, a declarat, joi, că grupul parlamentar PSD va fi probabil "stimulat" să propună schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce liderul social-democrat "va pierde" alegerile prezidenţiale.

25 afișări
Imaginea articolului Videanu: PSD ar putea cere schimbarea lui Geoană de la şefia Senatului, după eşecul la prezidenţiale

Videanu: PSD ar putea cere schimbarea lui Geoană de la şefia Senatului, după eşecul la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă există posibilitatea ca PDL să propună schimbarea preşedintelui Senatului, postul revenind PSD în urma algoritmului din coaliţie, Videanu a spus: "Sincer să spun, nu am reuşit să analizăm, dar din câte îmi amintesc, desemnarea preşedinţilor celor două Camere se face la propunerea grupurilor parlamentare din care provin iar revocarea, la fel, la propunerea grupurilor".

El a continuat: "Probabil grupul parlamentar PSD, după ce domnul Geoană va pierde, va fi stimulat să propună schimbarea dânsului din funcţia de preşedinte al Senatului".

Miniştrii PSD şi-au depus, joi, demisiile, după ce preşedintele Băsescu a semnat revocarea din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar la conducerea MAI şi în funcţia de vicepremier a lui Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici