Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, va merge împreună cu premierul Grindeanu la Cotroceni: Ne vom strădui să demonstrăm că proiecţiile atât pe venituri, cât şi pe cheltuieli sunt corecte

Ministrul de Finanţe Viorel Ştefan a declarat marţi că va merge la Cotroceni, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, afirmând că îi vor prezenta preşedintelui Klaus Iohannis un concept privind proiecţia bugetară pentru anul în curs şi că se vor încadra în deficitul bugetar "fără doar şi poate".

870 afișări
Imaginea articolului Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, va merge împreună cu premierul Grindeanu la Cotroceni: Ne vom strădui să demonstrăm că proiecţiile atât pe venituri, cât şi pe cheltuieli sunt corecte

Ministrul Finanţelor: Vom merge la Cotroceni cu un concept privind proiecţia bugetară (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Mâine, la ora 15:00 ne întâlnim cu preşedintele, premierul are întâlnire cu preşedintele. Voi fi şi eu acolo. Până mâine la ora 15:00, ne vom strădui să avem foarte bine conturate toate argumentele care să demonstreze că proiecţia noastră atât pe venituri, cât şi pe cheltuieli şi mai ales viziunea privind indicatorii macro-economici sunt corecte şi vom adopta o proiecţie bugetară sustenabilă, cu încadrarea în deficitul bugetar de 2%, fără doar şi poate", a declarat ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, întrebat dacă a pregătit deja un raport cu explicare măsurilor aşa cum preşedintele a cerut.

Viorel Ştefan a afirmat că va merge la Cotroceni cu un concept privind proiecţia bugetară şi că legea bugetului ar putea ajunge în Parlament la sfârşitul lunii ianuarie.

"La Cotroceni mergem cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară. Lucrăm intens la proiectul de buget şi va fi prezentat în Parlament sperăm (…) la sfârşitul acestei luni", a spus Viorel Ştefan.

Întrebat dacă îngrijorările preşedintelui sunt justificate, ministrul de Finanţe a spus că şi social-democraţii sunt îngrijoraţi şi asta determină un comportament responsabil în rândul acestora, afirmând că vor să propună un nou concept de construcţie bugetară.

"Şi noi suntem îngrijoraţi, pentru că îngrijorările ar putea să determine un comportament responsabil din partea tuturor. Suntem îngrijoraţi pentru că trebuie să avem nişte acţiuni ferme, să venim cu un nou concept de proiectare a bugetului – contrucţie bugetară pe proiecte şi programe. Nu vrem să mai upgradăm bugetul la rezultatul istoric şi vrem să scanăm toţi ordonatorii, să resetăm toată structura de cheltuieli pe toţi ordonatorii şi să arondăm fiecare unui program din portofoliul ordonatorului respectiv", a răspuns Ştefan, întrebat dacă îngrijorările preşedintelui legate de bugetul de stat sunt justificate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici