Liviu Dragnea: Daniel Constantin să se ocupe de Mediu. Nu se discută despre impozitarea progresivă în public

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat luni dacă se va renunţa la cota unică şi se va introduce o impozitare progresivă, cum a sugerat vicepremierul Daniel Constantin, el arătând că nu se discută despre astfel de lucruri în public şi transmiţându-i lui Daniel Constantin să se ocupe de mediu.

2903 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Daniel Constantin să se ocupe de Mediu. Nu se discută despre impozitarea progresivă în public

Liviu Dragnea: Daniel Constantin să se ocupe de Mediu. Nu se discută despre impozitarea progresivă în public

Întrebat dacă se va ''umbla'' la cota unică şi dacă se va introduce, aşa cum spunea vicepremierul Daniel Constantin, o cotă progresivă din 2018, Dragnea a răspuns: ''Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la ministerul Mediului. Asta are ca şi temă în Guvern''.

''În rest, nu se discută lucrurile astea în public până când, în cadrul coaliţei guvernamentale, împreună cu primul-ministru şi cu ministrul de Finanţe, vom discuta'', a adăugat Dragnea.

El a spus, referitor la această temă, că se va implementa programul de guvernare al PSD.

''Dar, o altă informaţie pe care i-o dau domnului viceprim-ministru Daniel Constantin, este că ceea ce este trecut în programul de guvernare, asta se va implementa în ăştia patru ani de zile. Restul sunt discuţii'', a conchis Dragnea.

El a reiterat că potrivit programului de guvernare, impozitul pe venit ar urma să scadă de la 16 % la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au maximum 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % tot de la începutul lui 2018 pentru cei cu un salariu brut lunar de peste 2.000 lei. Medicii şi IT-iştii vor fi şi ei scutiţi de impozite.

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

''Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici