Viorica Dăncilă, despre referendumul pentru familie: Nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că referendumul pentru familie nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi şi a anunţat că Executivul a asigurat toate măsurile necesare organizării consultării populare pentru revizuirea Constituţiei.

400 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre referendumul pentru familie: Nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi

Viorica Dăncilă, despre referendumul pentru familie: Nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi

„Mai sunt câteva zile până la organizarea referendumului pentru revizuire Constituţiei, în sensul redefinirii familiei. Guvernul a luat toate măsurile necesare, atât legislative, cât şi pentru asigurarea fondurilor. Autorităţile sunt în calendarul propus în ceea ce priveşte pregătirea tehnică. Vrem să asigurăm o cât mai bună organizare a acestei consultări publice astfel încât opinia cetăţenilor să fie cât mai fidel reflectată de rezultatul votului”, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a precizat că tema referendumului are „puternice rezonanţe în valorile noastre tradiţionale şi în conştiinţa poporului român”.

„Această consultare amplă are loc ca urmare a unui demers venit din partea societăţii şi nu se îndreaptă împotriva unei minorităţi. Tema familiei are puternice rezonanţe în valorile noastre tradiţionale şi în conştiinţa poporului român. Am încredere că instituţiile statului îşi vor face datoria pentru a asigura buna desfăşurare şi organizare a referendumului”, a punctat Dăncilă.

Românii sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, la referendumul de modificare a Constituţiei României pentru redefinirea familiei. Pentru a fi valabil referendum, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.685.517 persoane cu drept de vot.

Referendumul pentru familie, care se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 – 21.00.

Iniţiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soţi", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici