Voicu: Nu fug din România, iar cine îşi face asemenea calcule se înşeală

Senatorul Cătălin Voicu a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că niciodată nu va părăsi pământul românesc, iar cine îşi face calcule că ar putea fugi din ţară se înşeală.

19 afișări
Imaginea articolului Voicu: Nu fug din România, iar cine îşi face asemenea calcule se înşeală

Voicu: Nu fug din România, iar cine îşi face asemenea calcule se înşeală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Niciodată nu voi părăsi pământul românesc", a spus Voicu, într-o intervenţie la postul de televiziune Realitatea TV, referitor la comentariile potrivit cărora se cere arestarea sa, dar nu i se pun interdicţii.

"Vreau să precizez că nu fug din România, iar cine îşi face asemenea calcule se înşeală", a declarat el.

Întrebat despre declaraţia făcută marţi, la Senat, după audierea în Comisia juridică, în care vorbea despre deschiderea Cutiei Pandorei, Voicu a susţinut că probabil exprimarea sa nu a fost potrivită.

"Fac o rectificare, dacă poate sub imperiul agitaţiei de la Comisie m-am exprimat impropriu sau nu tocmai corect. Vroiam să spun că s-a creat un precedent foarte periculos, când deja eşti făcut terci la televizor, în ceea ce te priveşte, ca persoană, eşti supus tu, familie, copii, nevastă, părinţi, unui linşaj mediatic (...) Ce magistrat sau ce parlamentar mai poate fi obiectiv într-un vot sau într-o soluţie dreaptă în judecată, decât dacă este un om extrem de echilibrat, un om cu multă, multă, multă înţelepciune şi să aibă puterea să se expună şi el unui linşaj", a menţionat el.

"Poate m-am exprimat nu tocmai potrivit, că s-a creat un precedent foarte periculos, când un cetăţean, nu un parlamentar al României, întâi este judecat pe televizor, după care ţi se poate pune în cârcă orice", a adăugat el.

Cătălin Voicu a mai spus că ar fi dorit să fie prezent la Parlament la şedinţa în plen în care s-a dat vot asupra cererii DNA de încuviinţare a arestării sale preventive, pentru a oferi explicaţii, menţionând că, pentru aceasta, a părăsit spitalul pe propria răspundere.

Solicitat să facă un comentariu asupra votului din Senat, Voicu a apreciat că acesta "nu a fost dat ca o convingere a vinovăţiei" sale. "Aţi văzut declaraţiile liderilor politici, că dau drumul justiţiei", a adăugat el.

"Ca să nu se interpreteze că Parlamentul îşi protejează propriii oameni şi asta ar fi o imixtiune politică în actul de justiţie, au luat hotărâri la partid să nu mai conteze nici de fapt acele stenograme, transcripturi (...) decizia fiind luată politic, oamenii nu au mai interpretat conform conştiinţei lor", a adăugat el.

Senatorul Cătălin Voicu a fost externat vineri, comisia medicală stabilind că acesta are o boală cardiovasculară cronică şi este stabil, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu.

Senatorul PSD a fost internat, marţi noapte, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a fost audiat de Comisia juridică a Senatului în cazul solicitării DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici