Voiculescu a publicat declaraţia privind colaborarea cu Securitatea, depusă la începutul mandatului

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi-a publicat, pe blogul său, declaraţia pe propria răspundere privind colaborarea cu fosta Securitate, completată la preluarea actualului mandat de senator, în decembrie 2008.

128 afișări
Imaginea articolului Voiculescu a publicat declaraţia privind colaborarea cu Securitatea, depusă la începutul mandatului

Voiculescu a publicat declaraţia privind colaborarea cu Securitatea, depusă la începutul mandatului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conform documentului, Dan Voiculescu nu a Dan Voiculescu nu a marcat niciuna dintre cele două opţiuni din declaraţie: "am fost / nu am lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia".

El a completat însă o notă în care scrie: "Nu am lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia. Este adevărul atestat prin Decizia CNSAS nr 126 din 11 noiembrie 2003, în baza căreia CNSAS mi-a eliberat adeverinţa nr 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şi malversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act care face în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii".

Liderul PC Dan Voiculescu a fost reclamat pentru fals în declaraţie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma verdictului instanţei supreme prin care s-a confirmat colaborarea cu fost Securitate a politicianului, fapt negat de acesta.

La solicitarea agenţiei MEDIAFAX, Biroul de presă al Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat, marţi, că o persoană fizică a depus plângere împotriva lui Dan Voiculescu referitoare la declaraţia pe care dat-o de necolaborare cu fosta Securitate.

În 10 martie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, irevocabil, că vicepreşedintele Senatului şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ "Felix". ICCJ a respins recursul lui Voiculescu împotriva deciziei inferioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici