Voiculescu: PC nu va susţine decât un guvern de specialişti

Liderul conservator, Dan Voiculescu, precizează că PC refuză să fie asociat cu lupta inutilă şi contraproductivă pentru putere şi că nu va susţine la nivel parlamentar decât cel mult o formulă de guvernare care să fie alcătuită din specialişti, fără legături politice.

1 afișare
Imaginea articolului Voiculescu: PC nu va susţine decât un guvern de specialişti

Voiculescu: PC nu va susţine decât un guvern de specialişti

Potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, Dan Voiculescu apreciază că discuţiile care au avut loc în aceste zile între reprezentanţii PSD şi Traian Băsescu vor avea efecte negative în planul stabilităţii României.

În opinia liderului conservator, următoarele săptămâni vor fi marcate de un conflict politic continuu şi de dezordine, situaţie generată pe de o parte de campania pentru europarlamentare, iar pe de altă parte de discuţiile privind formulele de împărţire a puterii.

"Vor urma săptămâni de dezordine politică, de răfuieli şi de împărţite a puterii, iar în tot acest timp ţara nu va fi guvernată. Se duce o luptă încrâncenată pentru aceeaşi miză, împărţirea primitivă a puterii, fără nicio legătură cu agenda cetăţeanului. Rezultatul este subminarea ordinii şi a capacităţii de administrare a ţării, într-un moment în care România avea nevoie, poate mai mult ca oricând, de linişte. Moţiunea apare aşadar ca un catalizator al dezordinii politice. În plus, nu există niciun interes al parlamentarilor de a vota o moţiune de cenzură în acest moment, situaţie valabilă şi în cazul multora dintre reprezentanţii PD sau PSD", a declarat Dan Voiculescu.

El atrage atenţia că acţiunea DNA împotriva ministrului Justiţiei oferă PSD motive suplimentare pentru a dărâma Guvernul.

"Nu pot să nu observ că acţiunile recente ale DNA coincid suprinzător cu reluarea dialogului dintre preşedinte şi PSD. Este din ce în ce mai clar că demersurile lui Daniel Morar împotriva ministrului Justiţiei au rolul de a slăbi Guvernul", afirmă liderul PC.

"Ne aflăm probabil într-unul dintre cele mai haotice momente din viaţa politică din ultimii ani. Adversitatea continuă a preşedintelui faţă de Guvern şi modul abuziv prin care Traian Băsescu îşi atacă toţi adversarii politici au transformat România într-o ţară aproape neguvernată, într-o perioadă în care toate forţele ar fi trebuit focalizate spre atingerea obiectivelor de după integrare, legate de eficienţă economică şi bunăstare în viaţa de zi cu zi", mai apreciază Dan Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici