Voiculescu: PC se va reforma radical sau va dispărea

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, apreciază, într-o postare pe blogul personal, că Partidul Conservator se află într-un punct critic - se va reforma radical sau va dispărea, menţionând că formaţiunea şi-a pierdut entuziasmul şi vitalitatea.

11 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: PC se va reforma radical sau va dispărea

Voiculescu: PC se va reforma radical sau va dispărea

Într-un răspuns oferit pe blog cititorilor săi, Dan Voiculescu afirmă că PC a început "mediocru", a continuat "ceva mai slab", a fost "un start-up călduţ" şi a devenit "un follow-up de-a dreptul rece". El consideră că aceasta s-a întâlmplat din cauza lipsei de marketing politic, de public-ţintă, context sau oportunitate.

"A apărut ca o mişcare atemporală, care vorbea despre valori. Şi alte chestii bizare. Cam aşa apăreau partidele în secolul al XIX-lea. Doar că acum e alt secol", continuă el, menţionând că, şi în aceste condiţii, PC "s-a mişcat rezonabil un timp", dar apoi a pierdut din ritm şi viteză.

Voiculescu se consideră pe sine vinovat pentru că nu s-a priceput la comunicare şi PR.

"Am început, prin 1990, fiind «generalul lui Ceauşescu». După câţiva ani de luptă, când Băcanu şi-a cerut scuze, n-am mai fost chiar general; am devenit «beneficiarul conturilor». Când începusem să mă obişnuiesc cu postura, din lipsă cronică de probe, am fost retrogradat: iată-mă «colaborator al poliţiei politice». Puteam să mă resemnez şi cu asta, dar nu era suficient: trebuia să fiu «turnător». Şi, pentru ca groaza să fie completă, nu puteam fi turnător de rând – din aceia care vorbeau despre colegul cutare; nu, din ăsta n-am fost. În schimb, îmi turnam rudele. (...) Precum în povestea lui Dănilă Prepeleac – care-a plecat la târg cu doi boi ca să facă afaceri şi s-a întors cu o plasă – eu am pornit la drum fiind «a prominent member of Ceausescu’s intelligence service» (...) şi am sfârşit, patetic, ca un turnător care, în mod oarecum spectaculos, n-a reuşit să toarne pe nimeni", scrie el pe blog.

Pe lângă această luptă pentru imagine, pe care spune că a pierdut-o, Voiculescu arată că Partidul Conservator a plătit în ultimii ani preţul mentalităţii de "asistat" în care s-au complăcut mulţi dintre liderii săi.

"Nu-i nevoie de prea mult efort electoral: «face Voiculescu o alianţă şi ne bagă-n Parlament»; nu-i nevoie de cine ştie ce relaţie cu presa: «are Voiculescu televiziuni»; nu-i nevoie de donaţii şi cotizaţii: «nu-i Voiculescu miliardar?»", adaugă el.

Dan Voiculescu apreciază că, în acest ritm, Partidul Conservator şi-a pierdut entuziasmul, vitalitatea, bucuria de a face politică.

"Iar astfel de căderi se plătesc. Iată de ce ne aflăm acum într-un punct critic: PC se va reforma radical sau va dispărea. Eu – atât cat mai contează opinia mea platonică de fondator – cred într-un alt PC. Viu, proaspat, solid. PUR. Un PC tânăr, foarte tânăr, cu idei, cu forţă autentică, eliberat de inerţii şi neputinţă. Ceva se va întâmpla în PC. Punem pariu?", conchide Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici