Weber: Dacă Diaconu va fi ales, sper să se alăture ALDE, a fost bătălia sa cu un sistem

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, miercuri, că speră ca Mircea Diaconu să se alăture liberalilor europeni în situaţia în care va fi ales în Parlamentul European, menţionând că bătălia acestuia a fost cu un sistem şi i-a aparţinut lui personal şi nu PNL.

446 afișări
Imaginea articolului Weber: Dacă Diaconu va fi ales, sper să se alăture ALDE, a fost bătălia sa cu un sistem

Renate Weber (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Weber a fost întrebată dacă, în urma deciziei definitive a Curţii de Apel prin care a fost validată candidatura lui Mircea Diaconu, se poate considera că PNL a greşit în faptul că nu l-a susţinut pe propria listă.

"Domnul Diaconu când a plecat practic din PNL a plecat tocmai ca să încerce acest lucru. Domnul Diaconu singur a spus, nu este treaba unui partid să se bată cu un anume sistem şi cu o anume conjunctură, un partid trebuie să-şi vadă, sigur că da, de lista lui, de interesele pe care le are, dar dânsul a ales să poarte această bătălie. Iată, a făcut-o cu succes, poate să candideze, eu tot ce pot să sper este că dacă domnul Diaconu vine membru în Parlamentul European va veni tot la grupul ALDE", a afirmat Weber.

Ea a fost întrebată dacă este de părere că Diaconu va lua din voturile PNL la europarlamentare.

"Eu nu cred, eu cred că cei care l-au susţinut pe domnul Diaconu provin din diferite părţi ale societăţii româneşti, poate vin foarte mulţi din zona celor care erau nehotărâţi să se prezinte să voteze", a mai spus europarlamentarul PNL.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei.

Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care, miercuri, a menţinut decizia tribunalului, astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

El şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Diaconu anunţase în 19 martie că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

"Agenţia Naţională de Integritate comunică Biroului Electoral Central faptul că domnul Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem în vedere sunt întemeiate pe următoarele: Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constituţia României republicată; Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 - republicată privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arăta în informarea semnată de preşedintele ANI, Horia Georgescu, şi adresată preşedintelui BEC, Florentin Sorin Drăguţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici