Wilfried Martens: Am venit pentru a sprijini România şi pentru a spune că dorim ca ea să se afle în centrul UE

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat joi, într-o conferinţă de presă organizată la finalul Congresului PPE, că se bucură foarte mult că Anca Boagiu a fost aleasă unul dintre vicepreşedinţii PPE şi că el a adresat un mesaj de solidaritate cu România.

435 afișări
Imaginea articolului Wilfried Martens: Am venit pentru a sprijini România şi pentru a spune că dorim ca ea să se afle în centrul UE

Wilfried Martens (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Am venit aici pentru a sprijini România şi pentru a spune că dorim ca ţara dumneavoastră să se afle în centrul Uniunii Europene", a spus Wilfried Martens.

El a arătat că românii trebuie să fie mândri că au venit la Bucureşti personalităţi ale UE pentru a-şi arăta sprijinul pentru România. "Liderii PPE au venit la Bucureşti pentru a repara prejudiciile suferite în ultimile luni de ţara dumneavoastră", a adăugat Wilfried Martens.

El a mai spus că în ultimele săptămâni a auzit mai multe declaraţii populiste care nu vor fi în beneficiul poporului român.

"Nu trebuie să facem vreo comparaţie între restricţii şi măsuri populiste, noi dorim să lucrăm cu seriozitate. Suntem convinşi că România se află în centrul politicii UE. România trebuie să fie un membru puternic al UE şi liderii partidului nostru angajaţi la acest obiectiv", a adăugat Wilfried Martens.

Congresul PPE s-a desfăşurat miercuri şi joi la Bucureşti.

Belgianul Wilfried Martens a fost ales miercuri preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie.

Anca Boagiu a fost aleasă joi vicepreşedinte al Partidului Popular European, de către Congresul PPE, aceasta urmând să deţină una dintre cele 10 astfel de funcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici