Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti

Fiecare deputat care nu are domiciliul în Bucureşti a cheltuit, anul trecut, în medie, 13.000 de euro, din bani publici, pentru cazare, iar zece dintre aceştia încă încasează bani, deşi au în proprietate apartamente sau imobile în Capitală, astfel de exemple existând şi în rândul senatorilor.

36 afișări
Imaginea articolului Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti

Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

În document, IPP a identificat şi trei deputaţi care şi-au cumpărat sau au moştenit câte o proprietate şi au anunţat conducerea Camerei Deputaţilor pentru a nu mai cheltui fondurile Camerei Deputaţilor pentru cazare. Este vorba depre Tiberiu Bărbuleţiu (PNL), Ovidiu Brânzan (PSD) şi Renică Diaconescu (PSD).

IPP a constatat că există şi deputaţi care, în urma scandalului media de la sfârşitul anului 2007, au încetat să mai încaseze bani pentru chirie. În cazul senatorilor, IPP a arătat că, în medie, 33 dintre ei sunt cazaţi în regim privat, alte spaţii decât hoteluri, în timp ce 47 au locuit la hotel.

"Nu înţelegem de ce, deşi unii senatori deţin case în Bucureşti, primesc lunar sume pentru cazare în regim particular. Un exemplu ar fi domnul senator Ion Mihai Dumitrescu, PNL Dâmboviţa, care primeşte bani pentru a locui în Bucureşti, deţinând un apartament pe str. Mihai Bravu din Capitală", se menţionează în raportul IPP.

Conform coordonatorilor documentului, este inexplicabil faptul că apartamentul apare în primele declaraţii de avere ale lui Dumitrescu, dar în declaraţia de avere din 24.09.2008 nu mai figurează, nefiind menţionat nici la secţiunea dedicată înstrăinărilor de bunuri sau imobile care depăşesc valoarea de 1000 euro.

Reprezentanţii IPP au susţinut necesitatea cazării tuturor parlamentarilor la hotel, pentru a nu mai exista cazuri neclare.

Cheltuielile cu cazarea parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti sunt asigurate de la bugetele celor două camere ale Legislativului, conform Legii 96/2006, existând două variante în acest sens.

Prima se referă la cazarea în unităţile hoteliere, iar cea de-a doua este situaţia când parlamentarul nu este cazat la hotel, caz în care i se acordă, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere cu care Camera Deputaţilor sau Senatul are contract pentru cazare.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici