Zelenski îl invită în Ucraina pe un lider republican din SUA, pe fondul disputelor privind asistenţa

Preşedintele Volodimir Zelenski l-a invitat în Ucraina pe Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, în contextul disensiunilor din cadrul Partidului Republican pe tema menţinerii asistenţei pentru Kiev.

216 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl invită în Ucraina pe un lider republican din SUA, pe fondul disputelor privind asistenţa

Sursa FOTO - Facebook

"Domnul McCarthy trebuie să vină aici să vadă cum muncim, ce se întâmplă aici, cu ce război ne confruntăm, cu ce oameni luptăm acum şi împotriva cui. Iar abia apoi să facă presupuneri. Cred că domnul preşedinte McCarthy, care nu a vizitat deloc Ucraina, cred că acest lucru l-ar ajuta în configurarea poziţiei", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit postului de televiziune CNN.

"Atunci când vin la noi politicienii democraţi şi republicani din SUA, observă stocurile, fiecare obuz, fiecare glonţ, fiecare dolar", a insistat Zelenski.

Însă, în replică, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a transmis că nu intenţionează să se deplaseze în Ucraina.

Partidul Republican, aflat în opoziţie, deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor din Statele Unite. Unii lideri republicani au semnalat că nu vor să mai ofere susţinere masivă Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse. Pe fondul disputelor din Partidul Republican, Kevin McCarthy a declarat în mai multe rânduri că susţine Ucraina, argumentând însă că acest lucru nu înseamnă acordarea de fonduri din oficiu Administraţiei de la Kiev.

Disputele din Partidul Republican riscă să se reflecte în Congres şi ar putea bloca eforturile Administraţiei Joseph Biden de menţinere a asistenţei masive pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici