Zgonea, despre disputa Băsescu-Antonescu pe protocol: Nu mă bag între 2 elefanţi din echipa naţională

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost întrebat, luni, despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia Crin Antonescu mai are acces la Cotroceni doar ca turist, social-democratul răspunzând: "Eu nu mă bag între doi elefanţi care fac parte din echipa naţională".

246 afișări
Imaginea articolului Zgonea, despre disputa Băsescu-Antonescu pe protocol: Nu mă bag între 2 elefanţi din echipa naţională

Zgonea, despre disputa Băsescu-Antonescu pe protocol: Nu mă bag între 2 elefanţi din echipa naţională (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu am spus de ani de zile şi nimeni nu mă ascultă: noi nu avem o lege a protocolului, o lege de stat care să stabilească responsabilităţile fiecărei instituţii atunci când organizează evenimente în interesul statului român", a spus Zgonea.

Zgonea a arătat că la Camera Deputaţilor el face regulile, la Senat Crin Antonescu, iar la Preşedinţie Traian Băsescu.

"Eu fac regulile la Camera Deputaţilor, domnul Antonescu la Senat, la Preşedinţie le face domnul preşedinte Traian Băsescu. Din punctul meu de vedere, emoţional, poate că ar fi fost bine să-l invite pe domnul Antonescu. Pe de altă parte, poate că dânsul (şeful statului - n.r.) a fost deranjat de plecarea pripită a domnului Antonescu atunci, pe care la momentul respectiv dumneavoastră l-aţi comentat. Aşa încât eu nu mă bag între doi elefanţi care fac parte din echipa naţională", a precizat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la B1 TV, referitor la absenţa lui Crin Antonescu de la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul Economiei, că acesta a avut "un comportament necuviincios" la o ceremonie anterioară şi "nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni".

"Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare»", a precizat Traian Băsescu.

El a adăugat că, de acum înainte, Crin Antonescu ori merge la Cotroceni "ca turist, în grupuri organizate" ori va avea loc o discuţie în care se va conveni că protocolul la Cotroceni nu poate fi încălcat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici