Zgonea: Legea salarizării trebuie să ţină cont de ordonanţa privind salariile demnitarilor

Valeriu Zgonea a declarat luni că, după dezbaterile privind Codul Fiscal, este "binevenită" o discuţie pe legea salarizării, adăugând că trebuie să se ţină cont de faptul că Ordonanţa de Urgenţă prin care s-au mărit salariile demnitarilor creează discriminare în rândul acestora.

453 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Legea salarizării trebuie să ţină cont de ordonanţa privind salariile demnitarilor

Zgonea: Legea salarizării trebuie să ţină cont de ordonanţa privind salariile demnitarilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerie Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că Ordonanţa prin care demnitarilor li s-au mărit salariile şi care a intrat în vigoare de la 1 august, creează o discriminare, precizând că se simte "pus la colţ".

"Se creează o discriminare şi... eu sunt un coleg ales de către colegii mei. Nu există nicio diferenţă între votul meu şi votul celorlalţi. E adevărat că activitatea mea este mult mai amplă, dar mi-am asumat acest lucru, mi-am aumat să reprezint Parlamentul României, Camera Deputaţilor în tot ceea ce înseamnă atribute stabilite prin regulament. Dacă facem acest lucru e ca şi cum într-o localitatea aş mări doar la primari salariul şi la ceilalţi angajaţi, funcţionari publici sau la conislieri locali nu le-aş mări, e ca şi când într-un spital numai directorului i-aş mări salariul şi celorlaţi medici şi asistente medicale şi brancardierii ar avea alt salariu. Din punctul meu de vedere trebuie rediscutată, mă simt într-un fel pus la colţ", a precizat Zgonea.

Întrebat dacă ar dori să se renunţe la Ordonanţa prin care salariile anumitor categori de demnitari au crescut, Zgonea a spus că este o discuţie mai amplă.

"Este o discuţie mai amplă, după Codul Fiscal, Legea Salarizării este bine venită. În acest moment pentru o Românie modernă ai nevoie ca şi preşedintele statului, primul-ministru, ceilalţi doi preşedinţi de cameră, membrii celor două birouri, miniştrii să fie salarizaţi cum trebuie dar să aibă şi responsabilităţi pe măsură pentru că unii dintre ei sunt ordonatori prinicipali de credite şi bineînţeles au bugete de miliarde. Dumneavoastră cereţi şi cerem toţi de la ei eficienţă şi un management foarte bun şi lidership, dar mi-e greu să explic o astfel de măsură şi nu comentez de acum înainte", a mai declarat Valeriu Zgonea.

Ordonanţa prevede majorarea salariilor pentru preşedinte, premier şi preşedinţii celor două Camere, vicepreşedinţi, secretari şi chestori, precum şi pentru alte categorii de demnitari, dar nu pentru parlamentarii simpli. De altfel, mai mulţi parlamentari au avansat propunerea ca indemnizaţiile deputaţilor şi senatorilor să fie majorate, odată cu legea salarizării bugetarilor, fiind nemulţumiţi că nu beneficiază de prevederile ordonanţei.

La sfârşitul lunii iulie, deputatul PSD Florin Iordache preciza că indemnizaţiile parlamentarilor trebuie să crească, pentru a nu rămâne în urmă faţă de angajaţii lor, însă numai în cadrul legii unitare a salarizării, în timp ce liberalii se opun în acest moment unei astfel de creşteri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici