Zgonea: M-aş gândi la o comisie specială privind Roşia Montană, fiecare să-şi spună punctul de vedere

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că ar fi potrivită înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale pe tema proiectului de la Roşia Montană, arătând că toată lumea ar putea să-şi spună astfel punctul de vedere.

103 afișări
Imaginea articolului Zgonea: M-aş gândi la o comisie specială privind Roşia Montană, fiecare să-şi spună punctul de vedere

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Printre proiectele pe care le vom dezbate în această nouă sesiune ar fi cel pe care Guvernul României îl va trimite Parlamentului cu privire la exploatarea de la Roşia Montană, unde o să avem o dezbatere suficient de animată. Din punctul meu de vedere, m-aş gândi la o comisie specială, e un subiect extrem de delicat, unde atât cei cre sunt pro, cât şi cei care sunt contra pot să vină să spună punctul de vedere", a precizat Zgonea.

El a fost întrebat despre propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendem pe tema Roşia Montană, Valeriu Zgonea apreciind că "nu trebuie ocolit Parlamentul".

"Un referendum poate fi făcut, decizia ar fi tot la Parlament, consultarea referendară nu se transformă în proiect de lege, această dezbatere trebuie să fie finalizată printr-un proiect de lege aprobat de Parlament. Eu cred că este potrivită o comisie specială în care toată lumea să-şi spună punctul de vedere... Bineînţeles că dacă se hotăreşte şi un referendum se poate cere, există instrumente conform Legii 3 pentru a face acest referendum, dar în primul rând trebuie să consumăm toate energiile la nivelul ascultării tuturor părţilor, să vedem care este soluţia cea mai bună pentru România şi pentru noi", a explicat Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este în continuare un susţinător al mineritului, că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de "laşitate" a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici