(P) Care este temperatura ideală a frigiderului şi congelatorului?

7547 afișări
Imaginea articolului (P) Care este temperatura ideală a frigiderului şi congelatorului?

(P) Care este temperatura ideală a frigiderului şi congelatorului?

Pentru a asigura o bună conservare a tuturor alimentelor pe care le ai în frigider, există mai multe lucruri cheie de ştiut. Principalul este selectarea temperaturii optime pentru frigider şi congelator, astfel încât frigul să păstreze alimentele cât mai mult timp posibil şi, în acelaşi timp, să reducă consumul de energie.

Puţine lucruri în viaţă durează cât un frigider. Iar dacă îl întreţii bine, „regele bucătăriei” ar putea chiar să te întreacă şi să supravieţuiască mai mult decât tine. Unul din lucrurile cheie pe care le poţi face pentru a ajuta la prelungirea duratei de viaţă a frigiderului este să îi setezi corect temperatura.

Cum se reglează temperatura ideală a frigiderului?

În funcţie de modelul de frigider pe care îl ai acasă, acesta poate avea diferite sisteme de reglare a temperaturii, care este direct legat de gradele de temperatură pe care le poţi alege:

  • O roată sau o ruletă: aceasta este cea mai veche metodă de reglare a termostatului. Îl poţi găsi în interiorul frigiderului şi congelatorului şi, de obicei, este reglat de la 1 la 5 sau de la 1 la 10. Este recomandabil să îl aşezi în mijloc; cu excepţia verii sau dacă frigiderul este foarte plin, unde este indicat să dai temperatura mult mai jos; sau când practic nu există alimente, poţi creşte temperatura.
  • Un afişaj: majoritatea frigiderelor actuale încorporează acest sistem, datorită căruia poţi introduce gradele exacte de temperatură pe care vrei să le aibă atât frigiderul, cât şi congelatorul, printr-un ecran care se află în exteriorul sau în interiorul uşii.

Aceasta este temperatura optimă pentru frigider şi congelator

Temperatura recomandată pentru frigider este de 4 ° C , atât pentru frigiderele combinate cu congelator , cât şi pentru frigiderele cu o uşă fără congelator. În funcţie de cât de plin sau gol este un frigider, poţi regla temperatura între 2 ° C şi 8 ° C .

Unele frigidere au o funcţie de tipul Super Cooling, pe care o poţi activa în acele ocazii când este plin până la refuz, iar frigiderul va atinge, timp de câteva ore, cea mai mică temperatură posibilă şi apoi revine automat la temperatura setată anterior.

Temperatura ideală a congelatorului este de -18 ° C , deşi atât congelatoarele combinate, cât şi congelatoarele cu o uşă îţi permit să reglezi temperatura între -16 ° C şi -24 ° C, în funcţie de nevoile tale. La aceste temperaturi, alimentele precum carnea şi peştele îşi păstrează proprietăţile şi elimină bacteriile precum toxoplasmoza sau anisakisul.

Pe de altă parte, reţine că cu cât temperatura pe care o alegi pentru frigider şi congelator este mai scăzută, cu atât va implica mai mult consum de energie.

Sfaturi pentru menţinerea temperaturii ideale a frigiderului

Pentru a obţine cea mai bună conservare a alimentelor, este important ca temperaturile selectate să rămână stabile. Iată câteva sfaturi simple:

  1. Nu lăsa uşa deschisă pentru perioade foarte lungi.
  2. Nu pune mâncare fierbinte în frigider. Dacă vrei să păstrezi o caserolă cu mâncare, aşteaptă până când este la temperatura camerei pentru a nu creşte temperatura din interior. Astfel, nu vei creşte nici consumul de energie al frigiderului şi nici nu vei strica restul alimentelor din frigider.
  3. Nu stivui mâncarea prea mult, ci aşaz-o răsfirat şi aerisit, astfel încât frigul să circule liber prin frigider.
  4. Aranjează alimentele corect pe rafturile şi sertarele corespunzătoare. Există şi o serie de trucuri pentru a menţine frigiderul bine organizat.

În plus, pentru a fi sigur că frigiderul este întotdeauna la temperatura optimă, unele modele te anunţă dacă ai lăsat uşa deschisă. O fac şi dacă temperatura congelatorului este prea mare.

Dacă eşti departe de casă? Există de asemenea o serie de modele de frigidere inteligente cu Home Connect care te informează în permanenţă despre starea lor. Oriunde te-ai afla, poţi modifica temperatura frigiderului sau congelatorului, precum şi activa sau dezactiva funcţiile în funcţie de necesitatea fiecărui moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici