(P) Cum alegi un storcător de citrice potrivit pentru nevoile tale

Storcătorul de citrice este un dispozitiv simplu şi ieftin, conceput pentru a obţine maximum de suc din citrice, prin presarea fructului cu coaja acestuia, exercitând în acelaşi timp o mişcare de rotaţie. Se spune că în secolul al XVIII-lea în Turcia existau deja storcătoare de fructe din ceramică făcute manual şi că în 1860 Lewis S. Chichester a realizat unul din fontă.

70 afișări
Imaginea articolului (P) Cum alegi un storcător de citrice potrivit pentru nevoile tale

(P) Cum alegi un storcător de citrice potrivit pentru nevoile tale

Ani mai târziu, în 1896, inventatorul afro-american John Thomas White din New York a conceput unul dintre cele mai de succes modele pentru stoarcerea lămâilor şi, astfel, pentru îmbutelierea cu uşurinţă a limonadei, cu un sistem de presiune cu pârghie, filtru şi rezervor. Invenţia a devenit larg răspândită în anii '40 ai secolului XX, iar astăzi marea majoritate a acestora sunt electrice şi deja foarte avansate. Există chiar şi unele cu două conuri pentru a stoarce două jumătăţi de fructe în acelaşi timp. Dar există şi modele industriale care caută mai degrabă estetica decât funcţionalitatea. Ştiţi care dintre ele se potriveşte nevoilor dumneavoastră?

Nu alegeţi primul storcător de citrice pe care îl întâlniţi

Deşi storcătorul de fructe se bazează pe un aparat simplu, există multe mărci şi modele. Evaluarea, compararea şi, mai presus de toate, luarea în considerare a nevoilor şi gusturilor dumneavoastră sunt esenţiale atunci când faceţi alegerea. Principalele diferenţe se referă la capacitatea de stocare, la material şi la putere, dar există şi multe detalii de luat în considerare. Nu veţi cumpăra acelaşi model dacă vă plac modelele vintage, dacă aveţi o familie numeroasă, dacă vă grăbiţi dimineaţa sau dacă sunteţi în căutarea unui model silenţios pentru a nu vă trezi partenerul.

Preţurile variază în funcţie de sofisticare, design şi caracteristici (de care trebuie să evaluaţi dacă aveţi nevoie sau nu) şi le puteţi găsi în diferite materiale, de preferinţă plastic de înaltă rezistenţă şi oţel inoxidabil.

Mai este cineva interesat de un storcător de citrice manual?

Storcătorul de fructe manual, cu filtru şi cu o placă inferioară pentru a colecta sucul extras prin stoarcerea şi rotirea jumătăţii de portocală pe un con cu caneluri, pare să fi cedat în toate casele în favoarea storcătorului electric, mult mai practic şi mai rapid. Dar aveţi grijă, pentru că storcătorul manual nu este mort. Expresoarele tradiţionale încă mai există, utile dacă doriţi să faceţi puţin suc sau dacă există o pană de curent.

Storcătoarele manuale sunt utile dacă doriţi să faceţi puţin suc sau dacă există o pană de curent. Altfel, este recomandat un storcător de citrice electric.

Storcătorul electric ne scuteşte de a face un efort mare, este suficient să aşezăm bucata de fruct tăiat pe con şi să apăsăm uşor pe portocală pentru ca mecanismul să se rotească şi să extragă sucul prin frecare. Chiar şi aşa, există modele în care efortul este şi mai redus, deoarece au un con şi un braţ sau o pârghie pe care o poţi coborî ca o presă peste fruct, care este ţinut bine fixat.

Aceste modele sunt, de obicei, mai scumpe decât celelalte, deoarece sunt mai sofisticate. Există chiar şi cele care combină cele două opţiuni: puteţi stoarce sucul cu o pârghie sau apăsând direct pe conul de stoarcere.

Alegeţi puterea potrivită

Storcătoarele electrice sunt disponibile de la 20 W în sus, dar cu cât aveţi mai multă putere, cu atât este mai rapid şi cu atât mai sigur că fructele vor fi bine stoarse. Dar, ca în orice alt caz, trebuie să ţineţi cont întotdeauna de raportul preţ-performanţă şi de propriile nevoi.

Capacitatea storcătorului de citrice şi sistemul anti-picurare

Capacitatea de depozitare a storcătorului de suc ar trebui să fie în concordanţă cu cantitatea de suc pe care o stoarceţi de obicei. Nu este acelaşi lucru să faci un suc sau să faci patru sucuri pentru întreaga familie. Principalul avantaj al unui recipient mare este că nu va trebui să îl goliţi de fiecare dată când stoarceţi o portocală şi veţi economisi timp.

Chopper - oferte

Pe de altă parte, este interesant să cumpăraţi un storcător cu sistem anti-picurare, deoarece vă permite să serviţi sucul direct în pahar, fără a vărsa sau păta zona în care lucraţi.

Filtrul de pulpă şi alte caracteristici

Storcătoarele de citrice cu control al pulpei vă permit să alegeţi dacă doriţi un suc cu mai multă sau mai puţină pulpă. Deşi, în general, copiii se feresc de bucăţile din suc, nu putem ignora faptul că îndepărtarea pulpei reduce nutrienţii din fructe şi, de asemenea, fibrele.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici