(P) Idei pentru a oferi jucării de Crăciun în funcţie de vârsta celui mic

Articol cu conținut publicitar

166 afișări
Imaginea articolului (P) Idei pentru a oferi jucării de Crăciun în funcţie de vârsta celui mic

(P) Idei pentru a oferi jucării de Crăciun în funcţie de vârsta celui mic

Crăciunul este aici şi este timpul să faci pe spiriduşul Moşului şi să cumperi cadouri pentru cei mici din casa sau familia ta. Uneori, copiii cer cadouri care rămân într-un colţ al camerei, aproape neatinse. Există multe motive pentru care să se întâmple asta, dar principalul, şi unul despre care vorbesc toţi experţii, este că de multe ori dăm jucării care nu sunt potrivite vârstei lor.

Dacă jucăria nu este potrivită vârstei copilului, acesta nu va şti să o folosească şi nu se va juca cu ea. Sau mai rău, copilul va fi frustrat că nu îl poate folosi. Găsirea cadourilor potrivite pentru cei mici nu este un lucru uşor, mai ales dacă nu ai copii. Pentru a vă ajuta în această sarcină v-am pregătit o listă cu jucării potrivite, clasificate după vârstă.

Jucării pentru copii de la 0 la 12 luni

În această etapă, bebeluşii cunosc lumea din jurul lor prin simţuri. Prin urmare, cele mai potrivite jucării sunt cele care le stimulează percepţia senzorială. În acest prim an, cei mici sunt foarte interesaţi de jucăriile cu multe culori, sunete şi care sunt moi, pentru a putea atinge şi muşca. Jucăriile trebuie să fie simple, să fie fabricate din materiale non toxice şi să nu fie foarte gălăgioase pentru că ar putea să îl sperie pe cel mic.

Jucării pentru copii de la 1 la 2 ani

Încă din primul an, bebeluşii dobândesc mai multe abilităţi şi pot manipula obiecte, prin urmare, în această fază cele mai potrivite jucării sunt jucăriile de construcţie. De asemenea, le plac foarte mult păpuşile interactive care vorbesc şi cântă cântece care îi ajută să înveţe primele cuvinte. Există, de asemenea, şi cărticele interactive cu care cei mici se pot juca sau diverse jucării din lemn cu care să îşi exerseze motricitatea. Puteţi oferi în dar inclusiv plastelină, dar trebuie să vă asiguraţi că este non toxică. Copiii mici sunt foarte senzoriali, deci este bine să fie cât mai stimulaţi din acest punct de vedere de către jucăriile lor. Aveţi opţiunea de a oferi şi Lego Duplo, varianta pentru copii mici a pieselor Lego, sau Playmobil 1.2.3, seturi special realizate pentru cei mici.

Jucării de la 3 la 4 ani

Pe lângă faptul că continuă să-şi stimuleze abilităţile motrice şi alte concepte de bază, iese în evidenţă o parte mai jucăuşă şi mai simbolică. La această vârstă, copiii vor să înceapă să imite ceea ce văd şi, de aceea, le place să se joace de mame şi taţi, să fie doctori sau profesori etc. În această perioadă de vârstă, puteţi oferi în dar păpuşi, figurine, jocuri interactive precum Hungry Hippos sau seturi ce ilustrează o activitate: set bucătărie, set doctor veterinar, set şcoală.

Jucării pentru copii de la 5 la 7 ani

Jucăriile simbolice sunt încă interesante, dar şi cele care le stimulează creativitatea. Deşi de la vârsta de 5 ani, este un moment bun pentru a încuraja socializarea copiilor, şi nimic mai bun decât jocurile de societate. De asemenea, puteţi opta pentru seturi de păpuşi, bebeluşi, cărţi interactive mai complexe, puzzle-uri, Lego, jucării interactive etc.

Jucării pentru copii de la 8 la 11 ani

Cele mai dificile jocuri de construcţie şi cele mai complexe jocuri de societate sunt perfecte pentru anii preadolescenţi. Fie că este vorba despre seturi mai complexe de Lego, căsuţe de păpuşi, microscop pentru experimente sau jocuri de societate, cei mici se vor bucura mai mult de jucării interactive, complexe, care presupun o implicare mai mare.

Jucării pentru copii peste 11 ani

Aceasta poate fi una dintre cele mai dificile etape în găsirea cadoului perfect. Copiii intră deja în preadolescenţă şi mulţi dintre ei cer primul mobil sau console de joc. Dacă doriţi să faceţi un cadou special, puteţi să îi oferiţi copilului un Nintendo Switch sau, dacă ştiţi că are deja o consolă de joc, puteţi să îi oferiţi un alt joc pe care ştiţi că şi-l doreşte. O altă idee este să îi achiziţionaţi accesorii în tematica jocului preferat (ex. Minecraft). Poate fi vorba despre un rucsac, o pereche de căşti etc. Seturile complexe de construcţie sunt şi ele o idee foarte bună. Dacă copilului îi place fotografia, îi puteţi dărui un aparat foto pe film sau un Polaroid. Ideile sunt nelimitate, trebuie doar să fiţi atent la pasiunile copilului şi să încercaţi să le susţineţi cu un cadou. Copiii învaţă jucându-se şi de aceea jucăriile joacă un rol foarte important în dezvoltarea lor!

Dacă sunteţi atent la pasiunile celui mic şi ştiţi cam ce îi place, vă puteţi ghida mereu pentru a alege jucării potrivite. Cei mici spun, de obicei, cam ce îşi doresc, iar atunci când primesc acel lucru se bucură foarte mult. Cu aceste lucruri în minte, ar trebui să vă fie mult mai uşor să alegeţi o jucărie potrivită pentru cel mic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici