(P) Patru greşeli pe care să le eviţi când cumperi un aspirator

2799 afișări
Imaginea articolului (P) Patru greşeli pe care să le eviţi când cumperi un aspirator

Patru greşeli pe care să le eviţi când cumperi un aspirator

Dacă ai decis în cele din urmă să laşi mătura într-un colţ şi să cumperi un aspirator (robot, fără fir, tradiţional), să ştii că nu este atât de uşor pe cât pare.

Este clar că un aspirator este un aparat foarte practic care te poate ajuta foarte mult acasă şi o investiţie uşor de făcut profitabilă, atâta timp cât poţi alege aspiratorul potrivit.

Cu toate acestea, este o greşeală la fel de mare să alegem un aspirator cu putere mare, dar cu care să nu putem urca scările, ca şi alegerea unui aspirator foarte uşor cu care ne ia ore întregi să aspirăm murdăria şi praful de pe covorul din sufragerie.

De ce nu este uşor să alegi aspiratorul de care ai nevoie?

Practic din două motive:

1. Ai nevoile tale specifice Fiecare persoană are preferinţele şi priorităţile sale. Metri pătraţi ai casei tale, numărul de etaje în care locuieşti, animalul de companie sau tipul de podele şi suprafeţe pe care vrei să le cureţi sunt doar câteva dintre multele variabile care trebuie incluse.

2. Există sute de modele care te pot deruta (tipuri de aspiratoare de la emag, accesorii, puteri şi caracteristici tehnice nesfârşite) care pot ajunge să te copleşească atunci când încerci să faci o alegere.

Principalele greşeli la alegerea unui aspirator

Aşadar, dacă citeşti acest articol, vei descoperi principalele greşeli care se fac de obicei la cumpărarea unui aspirator.

1. Alegerea unui tip greşit de aspirator

Fiecare tip de aspirator are avantajele şi dezavantajele sale:

• Un aspirator robot poate fi foarte confortabil, dar nu aspiră sub anumite piese de mobilier

• Un aspirator fără fir este perfect, atâta timp cât are suficientă baterie şi putere

• Un aspirator puternic tradiţional îţi poate lăsa covoarele fără pată, dar nu vei reuşit să îl cari prea uşor pe scări sau să îl muţi între mobilier sau spaţii înguste.

2. Cumperi un aspirator mai puţin puternic

Vrei cu siguranţă ca noul tău aspirator să îndepărteze murdăria în câteva secunde. Şi, cu toate acestea, chiar dacă ai ales cel mai puternic model, după câteva zile descoperi că aspiratorul nu aspiră aşa cum ar trebui.

Asta pentru că un lucru este puterea motorului, iar altul este puterea de aspiraţie, care îţi spune abilitatea sa de a aspira.

Puterea de aspiraţie a unui aspirator este de obicei măsurată în diferite magnitudini (kilopascali, waţi de aer), care încearcă să dea o idee despre ceea ce este capabil să aspire aspiratorul.

Majoritatea producătorilor indică puterea de aspiraţie în 2 cantităţi (aw sau kPa).

• Aspiratoare robot - 2.000 pascali (= 2 kPa) ar fi deja o putere foarte mare.

• Aspiratoare fără fir - începând de la 100 de waţi de aer, puterea este foarte mare.

Totodată, este important să verifici cum este sistemul de filtrare (nu numai din cauza alergiilor), pentru a-ţi face o idee despre performanţele aspiratorului.

3. Un aspirator pentru persoanele cu alergii nu este doar unul care are filtru HEPA

Dacă există acasă persoane care sunt alergice la părul animalelor de companie, praf sau polen, este important ca aspiratorul să poată filtra aceste particule mai mici.

Filtrul HEPA sau de înaltă eficienţă se ocupă de asta. Este, însă, destul? Nu chiar. În primul rând, nu confunda filtrul HEPA (veriga finală din lanţ) cu sistemul complet de filtrare al aspiratorului.

Evident, filtrul HEPA este o cerinţă indispensabilă, dar la fel sunt şi alte caracteristici ale aspiratorului, care sunt adesea trecute cu vederea:

• Corp etanş care împiedică scurgerea prafului prin garniturile aspiratorului

• Sistem igienic de golire, care nu te va face să intri în contact cu praful de fiecare dată când este plin şi trebuie să-l goleşti.

• Rezervor de mare capacitate. Cu cât mai mare cu atât mai bine. În acest fel, vei evita să fie golit continuu.

4. Aspiratorul este foarte eficient, dar are ceva ce nu ţi se potriveşte

Este esenţial ca aspiratorul să se adapteze la persoana sau persoanele care urmează să-l folosească.

• De ce îşi doreşte o persoană mai în vârstă un robot cu cea mai avansată aplicaţie dacă nu ştie cum să-l folosească ?

• Te-ai gândit vreodată că un aspirator vertical poate fi foarte greu pentru mama ta?

• De ce să cumperi un aspirator cu cablu dacă nu ai niciodată timp (sau dorinţa) să-l scoţi din dulap?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici