2.000 de euro pe stema României

Epopeea proceselor legate de drepturile de autor pentru stema României s-a încheiat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după 11 ani de târşâieli prin instanţe. În mai puţin de trei luni statul trebuie să achite despăgubiri unuia dintre creatorii însemnului naţional.

1 afișare
Imaginea articolului 2.000 de euro pe stema României

2.000 de euro pe stema României

Printre sutele de procese intentate împotriva României în cazurile de retrocedări imobiliare, cazul lui Victor Dima a reuşit să iasă din tipare. El a cerut Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) despăgubiri de două milioane de euro, cu titlu de daune morale şi materiale pentru încălcarea de către statul român a dreptului său de autor asupra machetelor sigiliului şi stemei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici