24 Ianuarie, innegurata de stindardele electorale!

Drapelul Romaniei ingropat sub steaguri de partid. O imagine pe cat de terifianta pe atat de sugestiva a tarii in anul 2008. A locului in care ne-a adus, dupa trei ani de capitanie, actuala conducere de stat. Scriam acum cateva saptamani in Cronica Romana ca ne-am intors la inceputurile deceniului noua din secolul trecut. Adevarat, partial insa. Pentru ca scena descrisa face parte din Sarbatoarea Unirii de la Iasi, din data de 24 ianuarie 2008. Huiduielile similare, care aveau loc acum 18 ani, se petreceau intr-o Romanie la raspantie, intr-o tara cuprinsa de chinurile nasterii istoriei contemporane. Acum copilul este deja major, cu act de identitate euro-atlantic.

1 afișare
Imaginea articolului 24 Ianuarie, innegurata de stindardele electorale!

24 Ianuarie, innegurata de stindardele electorale!

Ceea ce s-a intamplat la Iasi este rodul lipsei de respect fata de fiinta nationala, pe care a practicat-o actuala putere de cand s-a vazut in mana cu emblema de stat. Sa aplici un sigiliu, sa pui o stampila cu timbru sec, sa te semnezi sub un antet este un act mecanic daca gestul mainii nu are in spate nu numai ratiunea inalta a binelui colectiv, ci si metafizica sufletului unui popor. Sunt patetic, nu imi este rusine. Asta am simtit, asta am gandit privind la ceea ce s-a intamplat in capitala Moldovei. De Ziua Unirii de la 1859.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici