300.000 de euro deputăţia, 1 milion de euro şefia Consiliului judeţean

Ion Iliescu şi-a ieşit din fire ieri dimineaţa, în timpul şedinţei BPN, după ce vicepreşedintele Dan Nica a venit cu o primă estimare a cheltuielilor electorale care le vor reveni candidaţilor în situaţia în care vor fi aleşi prin vot uninominal în Parlament şi la şefia consiliilor judeţene.

1 afișare
Imaginea articolului 300.000 de euro deputăţia, 1 milion de euro şefia Consiliului judeţean

300.000 de euro deputăţia, 1 milion de euro şefia Consiliului judeţean

Nica a făcut o estimare în calitate de fost strateg electoral, arătând că o campanie pentru un colegiu uninominal „costă” 300.000 de euro, iar una pentru obţinerea preşedinţiei CJ „bate spre un milion de euro”. Discuţia a deviat rapid înspre cine va da banii, candidatul sau partidul, vicepreşedinta Aura Vasile impacientându-se brusc.Aura Vasile, care s-a declarat „de stânga şi săracă”, l-a stârnit, în schimb, pe Ion Iliescu. Fie pentru că s-a simţit luat peste picior, fie pentru că discuţia despre bani nu-i pria, Ion Iliescu a avut o răbufnire nervoasă: „E ruşinos într-un partid de stânga să vorbim despre bani, despre candidaţi care să vină cu bani. AIliescu a cerut partidului „să găsească resurse pentru cam­pania electorală”, şi nu să le condiţioneze candidaţilor sus­ţine­rea în funcţie de puterea lor financiară. Ion Iliescu s-a lansat într-o amplă discuţie despre profilul candidatului de stânga, care ar trebui să fie un specialist, un intelectual, un om capabil să înflăcăreze masele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici