"4.000 de Mosi Craciun arunca in derizoriu sarbatoarea"

"Mos craciun din traditia crestina nu seamana aproape deloc cu cel pe care-l vedem astazi, pretutindeni. Mosul era tainic, unic pentru toti copiii, venea noaptea, in numele Domnului, ca sa daruiasca. Nu il vedeam pentru ca, in fond, Mosul nici nu exista ca arate, intrupat." Asa sustine etnologul si teologul Costion Nicolescu, cercetator la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, care a acordat un interviu "Romaniei libere" despre semnificatia sarbatorii de pe 25 decembrie.

1 afișare
Imaginea articolului "4.000 de Mosi Craciun arunca in derizoriu sarbatoarea"

"4.000 de Mosi Craciun arunca in derizoriu sarbatoarea"

Etnologul spune ca celebrarea Craciunului a fost aruncata in derizoriu. "Uitati-va la evenimentul de acum cateva zile, cand 4.000 de Mosi Craciun au fost adunati intr-o piata din Bucuresti. E un semnal al despiritualitatii", explica Nicolescu, care nu este multumit nici de calitatea indoielnica a colindelor din ziua de astazi. Etnologul crede ca tot farmecul acestor cantece este reprezentat de versuri, care acum nici nu mai sunt ascultate.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici