A patra banca de investitii din lume a dat faliment

Banca de investitii Lehman Brothers a initiat proceduri de faliment.Bank of America a preluat Merrill Lynch pentru 50 miliarde dolari.Bancile centrale au injectat bani in pietele financiare.

1 afișare
Imaginea articolului A patra banca de investitii din lume a dat faliment

A patra banca de investitii din lume a dat faliment

Incertitudinea, zvonurile privind pierderi ascunse si o criza de incredere a investitorilor in institutiile pietei financiare americane au zguduit doua mari banci de investitii, Lehman Brothers si Merrill Lynch. Ieri au disparut din piata financiara doua dintre cele mai mari banci din lume:Lehman Brothers a declansat ieri proceduri de faliment, iar Merrill Lynch a fost preluata de Bank of America pentru 50 miliarde dolari. American International  Group, cea mai mare corporatie de asigurari a lumii, a cerut un ajutor de urgenta de la Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, in valoare de 40 de miliarde de dolari.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici