Aberaţie pe piaţa muncii din România

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care prevede un contingent de doar 10.000 de permise de muncă pentru străini în 2008, faţă de 12.000 de permise prevăzute pentru 2007. Măsura este contestată de către Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR), fiind considerată nejustificată în condiţiile actualei crizei de pe piaţa forţei de muncă.

1 afișare
Imaginea articolului Aberaţie pe piaţa muncii din România

Aberaţie pe piaţa muncii din România

"Cu toate că domnul ministru (Paul Păcuraru, ministrul Muncii) declara public în luna noiembrie a anului 2007 că numai în domeniul construcţiilor ar fi nevoie de un plus de circa 150.000 de muncitori, soluţia asigurării acestora neputând exclude aducerea de muncitori din ţări precum China, Pakistan sau India, constatăm cu surprindere că numărul de permise de muncă propus de acelaşi ministru pentru anul 2008 este de 10.000, inferior numărului de 12.000 din 2007", se arată într-un comunicat al CNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici