AERUL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII în 15 zone din România. Vezi pe HARTĂ dacă locuieşti într-o zonă sigură

Praful ucide, anual, 200.000 de europeni. Este vorba de praful compus din particule mai mici de 10 microni. Aceste particule, notate PM10, sunt generate şi natural - de vulcani, furtuni, arderi de vegetaţie, aerosoli marini etc., dar şi de activitatea umană - industrie, trafic, încălzirea locuinţelor etc.).

3 afișări
Imaginea articolului AERUL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII în 15 zone din România. Vezi pe HARTĂ dacă locuieşti într-o zonă sigură

AERUL DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII în 15 zone din România. Vezi pe HARTĂ dacă locuieşti într-o zonă sigură

Ele sunt inhalabile, adică trec de filtrul nazal şi ajung, cu aerul, în plămâni, provocând, astm, cancer pulmonar, moarte timpurie, boli cardiovasculare. Particulele mai mici de un micron pot trece în sânge şi astfel atacă alte organe interne. Evident, gravitatea efectelor variază în funcţie de compoziţia particulelor.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici