Afaceri pornite în familie şi dezvoltate din generaţie în generaţie

Poate că pare greu de crezut în era antreprenoriatului şi a vânzărilor online, a companiilor de IT ce se nasc peste noapte şi devin reţete de miliarde de dolari, să construieşti şi să vinzi mai apoi către marii investitori o afacere mică, începută în familie.

3 afișări
Imaginea articolului Afaceri pornite în familie şi dezvoltate din generaţie în generaţie

Afaceri pornite în familie şi dezvoltate din generaţie în generaţie

Revista americană Forbes a realizat topul celor mai mari companii private din Statele Unite, businessuri începute în familie, care au rezistat şi s-au dezvoltat de-a lungul timpului, devenind astăzi nume importante în diverse industrii. Cea mai tânără dintre aceste organizaţii are 77 de ani de istorie, iar cele mai sonore au peste 100 de ani de tradiţie şi credibilitate în ochii consumatorilor de pretutindeni.

Cele 10 întreprinderi incluse în listă au fost fondate de oameni fără prea multă experienţă în domeniu, dezvoltate şi vândute mai apoi către antreprenori, iar astăzi, rudele fondatorilor deţin 168 de miliarde de dolari din veniturile anuale, adică puţin mai mult decât Produsul Intern Brut al României.
1. Mars
Fondată în 1911 de Frank C. Mars
Venituri anuale: 28 miliarde de dolari
Această afacere de familie reprezintă la ora actuală, una dintre cele mai mari companii alimentare din lume. Activitatea companiei se desfăşoară de 100 de ani pe şase segmente, şi anume: ciocolată, mâncare pentru animale, gumă de mestecat, mâncare, băuturi şi grija pentru sănătatea şi viaţa consumatorilor săi - symbio-ştiinţă. Aceste produse alcătuiesc unul din cele mai de succes branduri de astăzi. Mars are mai mult de 370 de parteneri, incluzând 135 de fabrici din 68 de ţări.
2. Bechtel
Fondată în 1898 de Warren A. Bechtel
Venituri anuale: 30,8 miliarde de dolari
Bechtel este o companie globală de inginerie, construcţii şi proiecte de management, care deţine 113 ani de activitate în domeniu. Compania operează cu o serie de proiecte în infrastructura civilă, energia electrică, petrochimicale, telecomunicaţii şi servicii guvernamentale. Patru generaţii au condus acest business, ducând la bun sfârşit peste 23.000 de proiecte realizate în 140 de ţări de pe şapte continente. Astăzi, peste 49.000 de angajaţi lucrează cu partenerii, distribuitorii şi consumatorii în sute de proiecte desfăşurate în aproape 50 de state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici