Află cum poţi consulta manuscrile lui Cioran

După ce omul de afaceri George Brăiloiu, cumpărătorul fondului de manuscrise ale lui Emil Cioran de la Paris, le-a donat marţi Bibliotecii Academiei, Eugen Simion, preşedintele secţiei Literatură a forului academic, a dat asigurări că instituţia pe care o reprezintă dispune de condiţii optime pentru a conserva documentele. Mai mult, acesta a declarat că întregul lot Cioran va fi scanat şi inclus într-o arhivă digitală, care va putea fi consultată online.

6 afișări
Imaginea articolului Află cum poţi consulta manuscrile lui Cioran

Află cum poţi consulta manuscrile lui Cioran (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Documentele Cioran vor fi depozitate într-o clădire nouă, în care se vor respecta condiţiile de umiditate şi luminozitate specifice", a declarat pentru gândul Eugen Simion. Ele vor avea aceeaşi soartă ca întregul lot Eminescu, a mai spus acesta.

Potrivit lui Simion, "cele 123 de manuscrise vor fi scanate şi incluse într-o arhivă digitală care va putea fi consultată online de oricine este interesat". Încă de la sfârşitul anului trecut, instituţia derulează un program de digitalizare, în parteneriat cu o multinaţională din industria de comunicaţii prin cablu din România. Mai mult, a anunţat Eugen Simion, "Academia Română va lansa un volum care să întregească toate manuscrisele, pe cheltuiala instituţiei".

Citeşte mai multe despre manuscrisele lui Cioran pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici