Alegerile europarlamentare – pe 25 noiembrie

Guvernul a stabilit, ieri, ca alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European sa aiba loc pe 25 noiembrie, a anuntat primul-ministru Calin Popescu Tariceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Alegerile europarlamentare – pe 25 noiembrie

Alegerile europarlamentare – pe 25 noiembrie

Premierul a dat asigurari ca Guvernul va lua masuri astfel incat Romania sa treaca acest examen cu bine. Potrivit lui Tariceanu, organizarea in bune conditii a euroalegerilor inseamna atat asigurarea suportului logistic, cat si crearea cadrului pentru o dezbatere pe fond privind problematica europeana. Romania va fi reprezentata in PE de 35 de parlamentari. Conform Tratatului de aderare la UE, tara noastra trebuie sa organizeze alegeri pentru PE pana la sfarsitul acestui an. Premierul a avut, la inceputul acestei saptamani, consultari cu reprezentantii partidelor parlamentare privind organizarea alegerilor pentru PE, opiniile exprimate fiind apropiate, respectiv desfasurarea scrutinului la sfarsitul lunii noiembrie, social-democratii fiind singurii care au optat pentru 9 decembrie. De la intalnire au lipsit reprezentantii PD, care au motivat ca nu pot participa la un “simulacru de consultari”. Deoarece in cadrul discutiilor de la Palatul Victoria partidele au exprimat temeri “cu privire la corectitudinea procesului electoral”, Tariceanu a dat asigurari ca Guvernul va analiza “toate posibilitatile care ar putea fi folosite pentru vicierea rezultatelor” si va incerca “sa adopte acele prevederi legale care sa indeparteze aceste riscuri”. In acest context, marti, partidele parlamentare s-au intalnit cu reprezentanti ai Executivului pentru a face propuneri privitoare la limitarea sau evitarea riscurilor de frauda electorala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici