Ambasada SUA: Nu transformaţi cazul Patriciu într-unul de tip Yukos

Într-o nouă telegramă apărută ieri şi atribuită WikiLeaks, reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti spuneau că aşteaptă de la preşedintele Băsescu „să îl ţină în frâu" pe procurorul general Ilie Botoş care să renunţe astfel la „comportamentul presupus abuziv" din procesul lui Dinu Patriciu.

2 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA: Nu transformaţi cazul Patriciu într-unul de tip Yukos

Ambasada SUA: Nu transformaţi cazul Patriciu într-unul de tip Yukos

Telegrama WikiLeaks care vorbeşte despre arestarea lui Dinu Patriciu şi compară acest caz cu cel al magnatului rus Mihail Hodorkovski, patronul gigantului petrolier Yukos, a apărut ieri, pe site-ul Kamikazeonline.ro, şi e datată 6 iunie 2005. În nota diplomatică se vorbeşte despre faptul că reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti au purtat discuţii cu oficiali din Guvernul României despre arestarea patronului Rompetrol. "Totuşi, nu este nevoie de o asemănare cu un proces-spectacol de genul celui al Yukos în Moscova, aspect pe care l-am subliniat cu tărie Guvernului român", se arată în telegramă.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici