Arsura banilor fierbinţi

Deşi este greu de evaluat o valoare exactă a "banilor fierbinţi" plasaţi în economia românească de investitorii străini, aceasta nu a depăşit în niciun moment nivelul de 3 miliarde de euro, a declarat guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

1 afișare
Imaginea articolului Arsura banilor fierbinţi

Arsura banilor fierbinţi

"Cu toate dificultăţile în a evalua în ceea ce înseamnă «hot money», spunem că nu au fost foarte mulţi. Aprecierea noastră este că, în momentul de vârf, nu au depăşit trei miliarde de euro", a declarat Isărescu. Guvernatorul a explicat că este destul de dificil în a se face o distincţie clară între "hot money" plasaţi pe termen scurt de investitori şi investiţiile pe termen lung care reflectă încrederea străinilor atât în potenţialul pieţei, cât şi în stabilitatea ei. Deşi această valoare  nu este una foarte mare, ea are darul de a influenţa semnificativ şi de a crea dificultăţi în cazul unor ieşiri bruşte de pe piaţa românească, ţinând cont de lipsa de adâncime  a pieţelor financiare din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici