Astrologii au un cer fals

Că a fost şi este al zeilor ori al oamenilor, al poeţilor ori al astronomilor, al finitului vizual ori al infinitului mental, de la Facerea Lumii, instinctual ori raţional, ne-am îndreptat ochii spre Cer. Cu vădită curiozitate sau cu umilinţă teologală am încercat să-i descifrăm tainele. Însă, în necuprinsul-cuprins firav şi puţin înţeles de mintea noastră, ne aflăm exact în postura lui Diogene, care umbla cu lumânarea aprinsă prin butoi în căutarea Adevărului.

1 afișare
Imaginea articolului Astrologii au un cer fals

Astrologii au un cer fals

Ignorat de unii (ca-n "Steaua fără nume‘‘ a lui Mihail Sebastian), punct de reper pentru alţii (navigatorii care ţintesc Steaua Polară) ori firesc "acoperiş‘‘ pentru cei mulţi, Cerul face parte din "natura umană‘‘. Poeţii îl idealizează şi-l umanizează totodată. Luna, care răsare la Agapia deasupra brazilor negri, "cu lumina ei fecioară‘‘, e a lui Eminescu. Nimeni nu i-o poate lua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici