Atenţie la noile preţuri / În noul regim al TVA, plusul ar trebui să fie de 4,2% la preţurile finale, restul e speculă!

Ca efect al majorării TVA cu cinci puncte procentuale (de la 19% la 24%), este firească şi o creştere imediată a preţurilor la majoritatea produselor şi serviciilor. Dar care este proporţia corectă a scumpirilor? Aritmetica ne arată că, în noul regim al TVA, plusul ar trebui să fie de 4,2% la preţurile finale.

5 afișări
Imaginea articolului Atenţie la noile preţuri / În noul regim al TVA, plusul ar trebui să fie de 4,2% la preţurile finale, restul e speculă!

Atenţie la noile preţuri / În noul regim al TVA, plusul ar trebui să fie de 4,2% la preţurile finale, restul e speculă!

Calcului e următorul: un produs aflat până ieri în vânzare la un anume preţ purta un TVA de 19%. Împărţind preţul vechi la 1,19, aflăm, aşadar, preţul produsului fără TVA. Acestuia îi asociem noua TVA, de 24%, adică îl înmulţim cu 1,24, rezultând astfel noul preţ. Diferenţa dintre vechiul preţ şi cel nou este de plus 4,2%.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici